Jagodna sladoledna lučka z mandlji in Plazmo
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 30 min. + 2–3 h za zamrzavanje
Porcija: 6
Težavnost:
Sestavine:
200 g večjih jagod
50 g pečenih mandljev
50 g Mlete Plazme
250 ml sladke smetane
250 ml polnomastnega mleka
¾ lončka sladkorja
1 žlička vanilijevega ekstrakta
1. Korak
Stepite sladko smetano. Dodajte mleko, vanilijev ekstrakt, sladkor, Mleto Plazmo in na drobno nasekljane pečene mandlje.
2. Korak
Jagode narežite na rezine. Polovico pripravljene zmesi vlijte v modelčke za sladoledne lučke, nato dodajte narezane jagode in s preostankom zmesi napolnite modelčke. Vstavite lesene palčke in modelčke postavite v zmrzovalnik.
3. Korak
Pred serviranjem modelčke za 1-2 sekundi postavite pod vročo vodo, da sladoledne lučke lažje odstranite iz modelčkov.
4. Korak
Vaša sladica je pripravljena!
Avtor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise