
Sivkin sladoled s Plazmo
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 1 h + 8–9 h za hlađenje i zamrzavanje
Porcija: 3
Težavnost:
Sestavine:
2 rumenjaka
200 ml mleka
1 žlička suhih sivkinih cvetov
2 žlici sladkorja
50 g Mlete Plazme
50 g bele čokolade
250 ml sladke smetane
Okrasitev:
50 g bele čokolade
50 g Mlete Plazme
1 žlička suhih sivkinih cvetov
1. Korak
Mleko vlijte v kozico za kuhanje na pari. Dodajte sivkine cvetove in žlico sladkorja ter kuhajte do vretja.
2. Korak
V ločeni posodi penasto zmiksajte rumenjake, ki ste jim dodali žlico sladkorja, nato pa počasi dodajte malo segretega mleka ob konstantnem mešanju. Zmes, ki jo dobite vlijte nazaj v kozico z mlekom in kuhajte na tihem ognju ob konstantnem mešanju, dokler se zmes ne zgosti.
3. Korak
Pred samim koncem dodajte belo čokolado in dobro premešajte. Dobljeno zmes vlijte v posodico in jo pustite na sobni temperaturi da se ohladi, nato pa jo postavite v hladilnik za 3-4 ure, da se popolnoma ohladi.
4. Korak
Stepite sladko smetano in jo dodajte v zmes iz hladilnika. Vse skupaj dobro premešajte in postavite v zmrzovalnik, da se strdi. Zmes vsakih 20 minut vzemite iz zmrzovalnika in jo premešajte. Ko je že napol zmrznjena, dodajte Mleto Plazmo in dobro premešajte. Zmes postavite v zmrzovalnik da se popolnoma strdi.
5. Korak
Postrezite v ohlajenih kozarčkih in okrasite s koščki bele čokolade, Mleto Plazmo in sivkinimi cvetovi.
6. Korak
Vaša sladica je pripravljena!

Avtor:
Olivera Senić/Ja u kuhinji

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise