Pomarančna Plazma torta s sirom mascarpone
Torte

Pomarančna Plazma torta s sirom mascarpone

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 2 min. + 3 h hlajenja

Porcija slika Porcija: 16

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

3 beljaki

50 g sladkorja

20 g sesekljanih piškotov Plazma

30 g Mlete Plazme

drobno naribana pomarančna lupina

 

Nadev:

9 rumenjakov

100 g sladkorja

20 g jedilnega škroba

1 vaniljev sladkor

drobno naribana pomarančna lupina

500 ml mleka

200 g masla

250 g sira mascarpone

70 g Mlete Plazme

70 g sesekljanih piškotov Plazma

Okrasitev:

sladka smetana

2 žlici Mlete Plazme

1. Korak

Pečico segrejemo na 180 °C. Okrogel model premera 24 cm obložimo s papirjem za peko.

1 Korak

2. Korak

Iz beljakov z mešalnikom stepemo čvrst sneg. Postopoma dodajamo sladkorin ves čas mešamo. Nato dodamo Mleto Plazmo, sesekljane piškote Plazmain drobno naribano pomarančno lupino, nato pa vse skupaj zmešamo z lopatko.

2 Korak

3. Korak

Zmes razporedimo v okrogel model premera 24 cm. Pečemo 20 minut. Spečemo še dva takšna biskvita in ohladimo.

3 Korak

4. Korak

Za nadev zmešamo rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor, jedilni škrob in pomarančno lupino. Zmešamo, da se vse poveže.

4 Korak

5. Korak

Mleko segrejemo skoraj do vretja. Stepenim rumenjakom dodamo 100 ml segretega mleka in dobro premešamo, da se rumenjaki segrejejo. Rumenjake prestavimo v segreto mleko in ob nenehnem mešanju kuhamo nekaj minut, da se zgosti. Odstavimo z ognja, prestavimo v čisto skledo, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi.

5 Korak

6. Korak

Ohlajen nadev stepamo z mešalnikom in postopoma dodajamo maslo sobne temperature. Enako dodajamo sir mascarpone, nato nadev razdelimo na tri enake dele.

6 Korak

7. Korak

En del pustimo tak, kot je. V drugega dodamo Mleto Plazmo, v tretjega pa sesekljane piškote Plazma.

7 Korak

8. Korak

Biskvite namažemo z nadevom po naslednjem vrstnem redu: nadev s sesekljanimi piškoti Plazma, nadev z Mleto Plazmo, nadev brez piškotov Plazma. 10. Postavimo za nekaj ur v hladilnik, nato po želji okrasimo s stepeno smetano in Mleto Plazmo.

8 Korak

9. Korak

Vaša torta je pripravljena!

9 Korak

Avtor:

Milica Šumaković/Milin Kuvar

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika