Plazma meringa
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 2 h
Porcija: 12
Težavnost:
Sestavine:
4 beljaki
ščepec soli
250 g sladkorja
1 žlica jedilnega škroba
1 žlica limoninega soka
Nadev:
4 rumenjaki
40 g jedilnega škroba
30 g sladkorja
5 dl mleka
1 ½ dl sladke smetane
100 g Mlete Plazme
1 žlička vaniljeve arome
Okrasitev:
sadje po izbiri
1. Korak
Na papir za peko narišemo dva kroga s premerom 20 cm in papir obrnemo. Pečico segrejemo na 100 °C.
2. Korak
Beljake sobne temperature stepemo z mešalnikom, dodamo ščepec soli. Nato v čvrst sneg postopoma, žlico po žlico, dodajamo sladkor in stepamo, da nastane gosta ter sijoča zmes.
3. Korak
Dodamo jedilni škrob in limonin sok ter premešamo z zajemalko.
4. Korak
Z mešanico oblikujemo dva biskvita premera 20 cm in sušimo v pečici, segreti na 100 °C, približno 2 uri. Pečico ugasnemo in biskvita pustimo v pečici nekaj ur.
5. Korak
Rumenjake, jedilni škrob in sladkor stepemo z malo hladnega mleka, preostalo mleko pa zavremo.
6. Korak
Zavreto mleko med nenehnim mešanjem počasi vlijemo v zmes z rumenjaki, nato zmes kuhamo nekaj minut na rahlem ognju.
7. Korak
V ohlajeno kremo z mešalnikom umešamo sladko smetano, dodamo Mleto Plazmo in vaniljevo aromo.
8. Korak
Kremo postavimo do postrežbe v zamrzovalnik. Biskvita namažemo s pripravljeno kremo, okrasimo s sadjem in postrežemo.
9. Korak
Vaša sladica je pripravljena!
Avtor:
Mirjana Marčinko/Od slatkoga slađe
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise