
Lešnikova torta
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 85 min.
Porcija: 12
Težavnost:
Sestavine:
7 beljakov
7 žlic sladkorja
7 rumenjakov
12 žlic praženih, mletih lešnikov
2 žlici drobtin
½ vrečke pecilnega praška
sok 2 pomaranč
Nadev:
125 ml mleka
100 g temne čokolade
100 g mletih, praženih lešnikov
100 g Mlete Plazme
1 pomarančna lupina
200 g masla
sok 1 pomaranče
150 ml sladke smetane
1. Korak
Pečico segrejemo na 180 °C.
2. Korak
Stepemo sneg iz beljakov in sladkorja. V drugi posodi zmešamo rumenjake, drobtine, pecilni prašek in mlete lešnike. Počasi dodajamo sneg in nežno mešamo, da se sestavine povežejo.
3. Korak
Zmes vlijemo v tortni model (kvadraten ali okrogel) premera 24 cm in pečemo 25 minut.
4. Korak
Ko je biskvit pečen, ga ohladimo na sobno temperaturo. Ohlajenega prelijemo s pomarančnim sokom in ga prestavimo na servirni pladenj.
5. Korak
Za nadev segrejemo mleko in mu dodamo čokolado. Ko se stopi, ga odstavimo z ognja, v vroče damo maslo, Mleto Plazmo, lešnike, pomarančni sok in pomarančno lupino. Vse skupaj dobro premešamo. Ohlajeno kremo namažemo na biskvit.
6. Korak
Stepemo smetano in z njo premažemo torto. Okrasimo s pomarančnimi krhlji in Plazmo.
7. Korak
Vaša sladica je pripravljena!

Avtor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise