Lešnikova torta
Torte

Lešnikova torta

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 85 min.

Porcija slika Porcija: 12

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

7 beljakov

7 žlic sladkorja

7 rumenjakov

12 žlic praženih, mletih lešnikov

2 žlici drobtin

½ vrečke pecilnega praška

sok 2 pomaranč

Nadev:

125 ml mleka

100 g temne čokolade

100 g mletih, praženih lešnikov

100 g Mlete Plazme

1 pomarančna lupina

200 g masla

sok 1 pomaranče

150 ml sladke smetane

1. Korak

Pečico segrejemo na 180 °C.

2. Korak

Stepemo sneg iz beljakov in sladkorja. V drugi posodi zmešamo rumenjake, drobtine, pecilni prašek in mlete lešnike. Počasi dodajamo sneg in nežno mešamo, da se sestavine povežejo.

3. Korak

Zmes vlijemo v tortni model (kvadraten ali okrogel) premera 24 cm in pečemo 25 minut.

4. Korak

Ko je biskvit pečen, ga ohladimo na sobno temperaturo. Ohlajenega prelijemo s pomarančnim sokom in ga prestavimo na servirni pladenj.

5. Korak

Za nadev segrejemo mleko in mu dodamo čokolado. Ko se stopi, ga odstavimo z ognja, v vroče damo maslo, Mleto Plazmo, lešnike, pomarančni sok in pomarančno lupino. Vse skupaj dobro premešamo. Ohlajeno kremo namažemo na biskvit.

6. Korak

Stepemo smetano in z njo premažemo torto. Okrasimo s pomarančnimi krhlji in Plazmo.

7. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

7 Korak

Avtor:

Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika