Torte

Plazma rafaelo torta

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 60 min.

Porcija slika Porcija: 15

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

Krema:

1 l mleka

120 g jedilnega škroba

1 steklenička arome vanilje

300 g kristalnega sladkorja

300 g rumenjakov

500 ml sladke smetane 

150 g Mlete Plazme

100 g kokosove moke 

 

Testo:

10 beljakov

100 g sladkorja

150 g moke

100 g Mlete Plazme

50 g mletih mandljev

 

1. Korak

V večji skledi zmešajte rumenjake, sladkor in jedilni škrob.

2. Korak

Mleko z vaniljo kuhajte do vretja, ga prelijte čez jajca s sladkorjem, nato pa vse skupaj vrnite v posodo in ob stalnem mešanju kuhajte, dokler se krema ne zgosti.

3. Korak

V kuhano kremo dodajte Mlete Plazme in kokosovo moko.

4. Korak

Ko so vse sestavine povezane, kremo prekrijte s folijo in pustite, da se ohladi.

5. Korak

Beljake in sladkor stepite v čvrst sneg ter dodajte Plazmo, mandlje in moko ter vse skupaj narahlo premešajte z lopatico.

6. Korak

Zmes razdelite na dva dela in jo enakomerno razporedite v dva pekača. Pecite 10 minut na 180 °C.

7. Korak

V ohlajeno kremo zmešajte stepeno smetano.

8. Korak

Ohlajeno pečeno podlago prerežite na pol, da dobite štiri enake kose.

9. Korak

Prvi kos premažite s četrtino kreme, prekrijte z drugim kosom ter nadaljujte z nadevom, dokler ne porabite vsega testa in kreme.

10. Korak

Po želji okrasite s smetano, svežim sadjem in Mletimi keksi Plazma.

Avtor:

Plazma

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika