Napoleon torta s kremo iz Plazme
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 1 h + 4h hlajenje
Porcija: 8
Težavnost:
Sestavine:
Testo:
260 g hladnega masla
460 g mehke pšenične moke
1 jajce
160 ml ledene vode
1 žlica jabolčnega kisa
½ žlička soli
Krema:
750 ml mleka
1 vaniljev strok
6 rumenjakov
150 g sladkorja
45 g jedilnega škroba
50 g masla sobne temperature
50 ml sladke smetane
40 g sladkorja v prahu
100 g Mlete Plazme
Okrasitev:
100 g Mlete Plazme
sadje po izbiri
1. Korak
Najprej zamesimo testo. Moko posolimo, premešamo, nato pa dodamo hladno maslo, grobo naribano. Maslo vtremo v moko, na sredini naredimo jamico, nato pa vanjo dodamo ostale sestavine: jajce, kis in ledeno vodo. Zagnetemo gladko, prožno testo, ki ga razdelimo na 12 kroglic.
2. Korak
Kroglice testa nežno zavijemo v živilsko folijo in jih pustimo počivati v hladilniku približno 2 uri.
3. Korak
Pečico segrejemo na 210 °C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Vsako kroglico testa razvaljamo na pomokani površini na premer 22 cm. Testeni krog prebodemo z vilicami. Nič hudega, če krog ni pravilen, saj odvečno testo po peki odrežemo. Torta bo premera 18 cm, testo pa se med peko skrči, zato je pomembno, da je premer pred peko bistveno večji.
4. Korak
Pečemo 7–8 minut v segreti pečici. Takoj ko je pečeno, testo prestavimo s papirja za peko na kuhinjsko krpo in s krožnikom premera 18 cm odrežemo odvečno testo, oblikovan disk pa pustimo, da se ohladi. Odrezane ostanke zbiramo. Postopek ponovimo s preostalimi 11 kroglicami testa. Medtem ko se eno testo peče, pripravimo drugo in ga postavimo v drugi pekač, obložen s papirjem za peko.
5. Korak
Medtem ko so testene kroglice v hladilniku, pripravimo kremo. V večji posodi odmerimo mleko in dodamo vaniljev strok. Segrevamo do vretja.
6. Korak
Posebej zmešamo sladkor, jedilni škrob in rumenjaka, da dobimo zmes brez grudic.
7. Korak
Vaniljev strok odstranimo iz vročega mleka. Tej mešanici postopoma vlivamo vroče mleko, da se rumenjaki segrejejo. Tako preprečimo, da se naredijo grudice.
8. Korak
Toplo zmes z rumenjaki vrnemo v vroče mleko in mešamo na rahlem ognju, dokler se ne zgosti.
9. Korak
Vročo zmes odstavimo z ognja, dodamo maslo sobne temperature in premešamo, nato površino nadeva pokrijemo z živilsko folijo, da se ne naredi skorjica. Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi, nato pa dodatno ohladimo v hladilniku.
10. Korak
Tik pred nadevanjem stepemo sladko smetano s sladkorjem v prahu. Ohlajeni kremi dodamo mleto Plazmo in stepeno sladko smetano ter vse skupaj združimo.
11. Korak
Na krožnik, na katerem bo torta, damo žlico nadeva, nanj pa prvo testo. Prvo testo namažemo z 2–3 žlicami nadeva in položimo drugo testo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh 12 kosov testa. Torto rahlo pritisnemo in postavimo v hladilnik. Ne uporabimo vse kreme.
12. Korak
Po 2 urah torto vzamemo iz hladilnika, ponovno malo pritisnemo in s preostalim nadevom premažemo celotno torto. Odvečno pečeno testo zdrobimo, dodamo 50 g mlete Plazme in z zmesjo obilno potresemo torto z vseh strani. Čez noč pustimo v hladilniku, nato pa postrežemo.
Avtor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise