Torte

Napoleon torta s kremo iz Plazme

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 1 h + 4h hlajenje

Porcija slika Porcija: 8

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

Testo:

260 g hladnega masla

460 g mehke pšenične moke

1 jajce

160 ml ledene vode

1 žlica jabolčnega kisa

½ žlička soli

Krema:

750 ml mleka

1 vaniljev strok

6 rumenjakov

150 g sladkorja

45 g jedilnega škroba

50 g masla sobne temperature

50 ml sladke smetane

40 g sladkorja v prahu

100 g Mlete Plazme

Okrasitev:

100 g Mlete Plazme

sadje po izbiri

1. Korak

Najprej zamesimo testo. Moko posolimo, premešamo, nato pa dodamo hladno maslo, grobo naribano. Maslo vtremo v moko, na sredini naredimo jamico, nato pa vanjo dodamo ostale sestavine: jajce, kis in ledeno vodo. Zagnetemo gladko, prožno testo, ki ga razdelimo na 12 kroglic.

2. Korak

Kroglice testa nežno zavijemo v živilsko folijo in jih pustimo počivati v hladilniku približno 2 uri.

3. Korak

Pečico segrejemo na 210 °C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Vsako kroglico testa razvaljamo na pomokani površini na premer 22 cm. Testeni krog prebodemo z vilicami. Nič hudega, če krog ni pravilen, saj odvečno testo po peki odrežemo. Torta bo premera 18 cm, testo pa se med peko skrči, zato je pomembno, da je premer pred peko bistveno večji.

4. Korak

Pečemo 7–8 minut v segreti pečici. Takoj ko je pečeno, testo prestavimo s papirja za peko na kuhinjsko krpo in s krožnikom premera 18 cm odrežemo odvečno testo, oblikovan disk pa pustimo, da se ohladi. Odrezane ostanke zbiramo. Postopek ponovimo s preostalimi 11 kroglicami testa. Medtem ko se eno testo peče, pripravimo drugo in ga postavimo v drugi pekač, obložen s papirjem za peko.

5. Korak

Medtem ko so testene kroglice v hladilniku, pripravimo kremo. V večji posodi odmerimo mleko in dodamo vaniljev strok. Segrevamo do vretja.

6. Korak

Posebej zmešamo sladkor, jedilni škrob in rumenjaka, da dobimo zmes brez grudic.

7. Korak

Vaniljev strok odstranimo iz vročega mleka. Tej mešanici postopoma vlivamo vroče mleko, da se rumenjaki segrejejo. Tako preprečimo, da se naredijo grudice.

8. Korak

Toplo zmes z rumenjaki vrnemo v vroče mleko in mešamo na rahlem ognju, dokler se ne zgosti.

9. Korak

Vročo zmes odstavimo z ognja, dodamo maslo sobne temperature in premešamo, nato površino nadeva pokrijemo z živilsko folijo, da se ne naredi skorjica. Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi, nato pa dodatno ohladimo v hladilniku.

10. Korak

Tik pred nadevanjem stepemo sladko smetano s sladkorjem v prahu. Ohlajeni kremi dodamo mleto Plazmo in stepeno sladko smetano ter vse skupaj združimo.

11. Korak

Na krožnik, na katerem bo torta, damo žlico nadeva, nanj pa prvo testo. Prvo testo namažemo z 2–3 žlicami nadeva in položimo drugo testo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh 12 kosov testa. Torto rahlo pritisnemo in postavimo v hladilnik. Ne uporabimo vse kreme.

12. Korak

Po 2 urah torto vzamemo iz hladilnika, ponovno malo pritisnemo in s preostalim nadevom premažemo celotno torto. Odvečno pečeno testo zdrobimo, dodamo 50 g mlete Plazme in z zmesjo obilno potresemo torto z vseh strani. Čez noč pustimo v hladilniku, nato pa postrežemo.

Avtor:

Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika