Plazma Šarlota
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 1 h in 30 min. + 3–4 h za hlajenje
Porcija: 6
Težavnost:
Sestavine:
Biskvit:
150 g sladkorja
85 g moke
40 g kakava
1/2 žličke
pecilnega praška
1/2 žličke
sode bikarbone
ščepec soli
1 jajce
90 ml mleka
3 žlice olja
1 žlica vaniljeve arome
90 ml vrele vode
Mousse:
180 g šlag kreme v prahu (že sladkane)
200 g Mlete Plazme
200 g čokolade za kuhanje
Okrasitev:
220 g piškotov Plazma
sveže jagode
1. Korak
Pečico segrejemo na 180 °C. Suhe sestavine za biskvit stresemo v skledo in zmešamo. V drugi skledi stepemo jajce, nato dodamo mleko, olje, vaniljevo aromo in suhe sestavine za biskvit ter vse zmešamo z mešalnikom. V nastalo zmes vlijemo vrelo vodo in dobro premešamo.
2. Korak
Dno in obod tortnega modela obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo zmes. Postavimo ga v segreto pečico in pečemo 40 minut. Ko je biskvit pečen (preverimo z zobotrebcem), ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi v modelu.
3. Korak
Temno čokolado stopimo na pari in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, pri čemer pazimo, da se ne ohladi preveč ter ponovno strdi. Šlag kremo stepemo po navodilu na vrečki, dodamo ji stopljeno temno čokolado in Mleto Plazmo ter vse skupaj dobro zmešamo z žlico, da se poveže. Dobljeno zmes postavimo za kratek čas v hladilnik, da se strdi.
4. Korak
Ohlajen biskvit vzamemo iz modela, model pa obložimo s prozorno folijo. Po obodu tortnega modela navpično razporedimo piškote Plazma. Biskvit prerežemo po dolžini, da dobimo dva enako debela biskvita, nato jima zmanjšamo premer za 1 cm (piškoti Plazma morajo stati med obročem modela in biskvitom). En biskvit položimo v model, nato ga namažemo s polovico ohlajenega moussa. Položimo drugi biskvit, nanj pa nanesemo preostali mousse in vse skupaj dobro poravnamo z žlico. Obvezno pustite prazen prostor med kremo in vrhom piškotov Plazma, približno 5 cm. Torto za 3–4 ure postavimo v hladilnik, da se popolnoma strdi.
5. Korak
Odstranimo obod tortnega modela in torto previdno prenesemo na stojalo za torto, nato pa nežno izvlečemo folijo. Sveže jagode operemo, dobro posušimo in jih razporedimo po površini torte.
Avtor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise