Torte

Plazma Šarlota

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 1 h in 30 min. + 3–4 h za hlajenje

Porcija slika Porcija: 6

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

Biskvit:

150 g sladkorja

85 g moke

40 g kakava

1/2 žličke

pecilnega praška

1/2 žličke

sode bikarbone

ščepec soli

1 jajce

90 ml mleka

3 žlice olja

1 žlica vaniljeve arome

90 ml vrele vode

Mousse:

180 g šlag kreme v prahu (že sladkane)

200 g Mlete Plazme

200 g čokolade za kuhanje

Okrasitev:

220 g piškotov Plazma

sveže jagode

1. Korak

Pečico segrejemo na 180 °C. Suhe sestavine za biskvit stresemo v skledo in zmešamo. V drugi skledi stepemo jajce, nato dodamo mleko, olje, vaniljevo aromo in suhe sestavine za biskvit ter vse zmešamo z mešalnikom. V nastalo zmes vlijemo vrelo vodo in dobro premešamo.

2. Korak

Dno in obod tortnega modela obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo zmes. Postavimo ga v segreto pečico in pečemo 40 minut. Ko je biskvit pečen (preverimo z zobotrebcem), ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi v modelu.

3. Korak

Temno čokolado stopimo na pari in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, pri čemer pazimo, da se ne ohladi preveč ter ponovno strdi. Šlag kremo stepemo po navodilu na vrečki, dodamo ji stopljeno temno čokolado in Mleto Plazmo ter vse skupaj dobro zmešamo z žlico, da se poveže. Dobljeno zmes postavimo za kratek čas v hladilnik, da se strdi.

4. Korak

Ohlajen biskvit vzamemo iz modela, model pa obložimo s prozorno folijo. Po obodu tortnega modela navpično razporedimo piškote Plazma. Biskvit prerežemo po dolžini, da dobimo dva enako debela biskvita, nato jima zmanjšamo premer za 1 cm (piškoti Plazma morajo stati med obročem modela in biskvitom). En biskvit položimo v model, nato ga namažemo s polovico ohlajenega moussa. Položimo drugi biskvit, nanj pa nanesemo preostali mousse in vse skupaj dobro poravnamo z žlico. Obvezno pustite prazen prostor med kremo in vrhom piškotov Plazma, približno 5 cm. Torto za 3–4 ure postavimo v hladilnik, da se popolnoma strdi.

5. Korak

Odstranimo obod tortnega modela in torto previdno prenesemo na stojalo za torto, nato pa nežno izvlečemo folijo. Sveže jagode operemo, dobro posušimo in jih razporedimo po površini torte.

Avtor:

Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika