Čokoladna torta
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 1h i 30 min.
Porcija: 6
Težavnost:
Sestavine:
350 g temne čokolade s 70 % kakava
180 g masla
6 jajc
200 g rjavega sladkorja
60 ml belega ruma
100 g mlete Plazme
Okrasitev:
300 ml sladke smetane
1 kavna žlička instant kave (v granulah, ni je treba raztopiti)
250 g svežih malin
listi sveže mete
1. Korak
Pečico segrejemo na 170 °C. V posodici raztopimo čokolado in maslo, in sicer na rahlem ognju. V posebni skledi z mešalnikom stepemo jajca, sladkor, rum in mleto Plazmo. Na koncu dodamo stopljeno čokolado z maslom in vse dobro združimo.
2. Korak
Okrogel pekač z odstranljivim dnom, premera 21 cm, obložimo s papirjem za peko in vlijemo pripravljeno zmes.
3. Korak
Pekač pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici 40 minut. Ko je torta pečena, jo vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo, preden jo odstranimo iz modela.
4. Korak
Nato jo postavimo v hladilnik do postrežbe. Preden jo postrežemo, z mešalnikom stepemo sladko smetano in instant kavo. Zmes nato z žlico nanesemo na torto. Na smetano razporedimo sveže maline in liste mete.
Avtor:
Olivera Senić/Ja u kuhinji

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2025 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise