Torte

Čokoladna torta

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 1h i 30 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

350 g temne čokolade s 70 % kakava

 180 g masla

 6 jajc

200 g rjavega sladkorja

60 ml belega ruma

100 g mlete Plazme

Okrasitev:

300 ml sladke smetane

1 kavna žlička instant kave (v granulah, ni je treba raztopiti)

250 g svežih malin

 listi sveže mete

1. Korak

Pečico segrejemo na 170 °C. V posodici raztopimo čokolado in maslo, in sicer na rahlem ognju. V posebni skledi z mešalnikom stepemo jajca, sladkor, rum in mleto Plazmo. Na koncu dodamo stopljeno čokolado z maslom in vse dobro združimo.

2. Korak

Okrogel pekač z odstranljivim dnom, premera 21 cm, obložimo s papirjem za peko in vlijemo pripravljeno zmes.

3. Korak

Pekač pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici 40 minut. Ko je torta pečena, jo vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo, preden jo odstranimo iz modela.

4. Korak

Nato jo postavimo v hladilnik do postrežbe. Preden jo postrežemo, z mešalnikom stepemo sladko smetano in instant kavo. Zmes nato z žlico nanesemo na torto. Na smetano razporedimo sveže maline in liste mete.

Avtor:

Olivera Senić/Ja u kuhinji

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika