Čokoladna Plazma torta z gozdnimi sadeži
Torte

Čokoladna Plazma torta z gozdnimi sadeži

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 60 min.

Porcija slika Porcija: 8

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

BISKVIT:

6 jajc

75 g sladkorja

70 g Mlete Plazme

60 ml olja

60 ml mleka

40 g kakava v prahu


ČOKOLADNI NADEV:

180 ml sladke smetane

150 g čokolade

30 g masla

50 g Plazme Čoko


NADEV ZA OBMAZOVANJE TORTE:

250 ml sladke smetane

70 g Mlete Plazme

60 g kisle smetane


SADNI NADEV:

4 jušne žlice nadeva za obmazovanje torte

50 g odmrznjenih gozdnih sadežev

 

GLAZURA:

80 g sladke smetane

80 g čokolade

Okrasitev:

preostali nadev za obmazovanje torte

50 g Plazme Čoko

1. Korak

Pečico segrejemo na 180 °C.

2. Korak

Dva okrogla pekača premera 18 cm obložimo s papirjem za peko in postavimo na stran.

3. Korak

Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. V posebni skledi stepemo rumenjake z oljem in sladkorjem le toliko, da se povežejo, nato pa dodamo Mleto Plazmo, kakav v prahu in mleko ter vse skupaj zmešamo v gladko zmes.

4. Korak

Tako pripravljeno zmes dodamo k stepenim beljakom in nežno premešamo, da se vse lepo poveže. Zmes enakomerno porazdelimo v predhodno pripravljena pekača in pečemo v pečici 25–-30 minut.

5. Korak

Ali sta biskvita pečena, preverimo tako, da v notranjost zapičimo zobotrebec mora ven priti suh. Pečena biskvita vzamemo iz pečice in ju postavimo na rešetko, da se ohladita. Ko sta popolnoma ohlajena, odstranimo papir za peko in ju prerežemo tako, da od dveh dobimo štiri biskvita.

6. Korak

Medtem ko se biskviti hladijo, pripravimo čokoladni nadev. Sladko smetano segrejemo do vretja, odstavimo z ognja in ji dodamo nalomljeno čokolado in maslo. Počakamo minuto ali dve, nato pa s kuhalnico mešamo, dokler ne dobimo popolnoma gladke zmesi. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa jo stepamo z metlico dokler se zmes ne poveča in postane bolj gosta. Dodamo sesekljano Plazma Čoko in odstavimo.

7. Korak

Sladko smetano dobro stepemo in ji dodamo Mleto Plazmo in smetano. V posebni skledi pomešamo štiri žlice pripravljene kreme z gozdnimi sadeži.

8. Korak

Ko je vse pripravljeno, na pladenj damo žlico nadeva, da se biskvit ne bi premikal, in začnemo z ustvarjati tortoe: biskvit, polovica čokoladnega nadeva, drugi biskvit, nadev za obmazovanje, sadni nadev, tretji biskvit, drugi del čokoladnega nadeva in na koncu četrti biskvit. Torto namažemo z nadevom za obmazovanje, preostanek pa vlijemo v vrečko za okraševanje z zvezdastim nastavkom. Torto za 30 minut odložimo v hladilnik, da se ohladi.

9. Korak

V tem času pripravimo glazuro. Sladko smetano zavremo, odstavimo z ognja in ji dodamo nalomljeno čokolado. Počakamo minuto ali dve, nato pa premešamo, da dobimo popolnoma gladko glazuro. Glazuro ohladimo na sobno temperaturo in z njo prelijemo ohlajeno torto. Ko se glazura strdi, okrasimo torto z nadevom, ki smo ga vlili v vrečko za okraševanje in Plazma Čoko.

10. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

10 Korak

Avtor:

Milica Šumaković/Milin Kuvar

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika