
Čokoladna Plazma torta z gozdnimi sadeži
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 60 min.
Porcija: 8
Težavnost:
Sestavine:
BISKVIT:
6 jajc
75 g sladkorja
70 g Mlete Plazme
60 ml olja
60 ml mleka
40 g kakava v prahu
ČOKOLADNI NADEV:
180 ml sladke smetane
150 g čokolade
30 g masla
50 g Plazme Čoko
NADEV ZA OBMAZOVANJE TORTE:
250 ml sladke smetane
70 g Mlete Plazme
60 g kisle smetane
SADNI NADEV:
4 jušne žlice nadeva za obmazovanje torte
50 g odmrznjenih gozdnih sadežev
GLAZURA:
80 g sladke smetane
80 g čokolade
Okrasitev:
preostali nadev za obmazovanje torte
50 g Plazme Čoko
1. Korak
Pečico segrejemo na 180 °C.
2. Korak
Dva okrogla pekača premera 18 cm obložimo s papirjem za peko in postavimo na stran.
3. Korak
Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. V posebni skledi stepemo rumenjake z oljem in sladkorjem le toliko, da se povežejo, nato pa dodamo Mleto Plazmo, kakav v prahu in mleko ter vse skupaj zmešamo v gladko zmes.
4. Korak
Tako pripravljeno zmes dodamo k stepenim beljakom in nežno premešamo, da se vse lepo poveže. Zmes enakomerno porazdelimo v predhodno pripravljena pekača in pečemo v pečici 25–-30 minut.
5. Korak
Ali sta biskvita pečena, preverimo tako, da v notranjost zapičimo zobotrebec mora ven priti suh. Pečena biskvita vzamemo iz pečice in ju postavimo na rešetko, da se ohladita. Ko sta popolnoma ohlajena, odstranimo papir za peko in ju prerežemo tako, da od dveh dobimo štiri biskvita.
6. Korak
Medtem ko se biskviti hladijo, pripravimo čokoladni nadev. Sladko smetano segrejemo do vretja, odstavimo z ognja in ji dodamo nalomljeno čokolado in maslo. Počakamo minuto ali dve, nato pa s kuhalnico mešamo, dokler ne dobimo popolnoma gladke zmesi. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato pa jo stepamo z metlico dokler se zmes ne poveča in postane bolj gosta. Dodamo sesekljano Plazma Čoko in odstavimo.
7. Korak
Sladko smetano dobro stepemo in ji dodamo Mleto Plazmo in smetano. V posebni skledi pomešamo štiri žlice pripravljene kreme z gozdnimi sadeži.
8. Korak
Ko je vse pripravljeno, na pladenj damo žlico nadeva, da se biskvit ne bi premikal, in začnemo z ustvarjati tortoe: biskvit, polovica čokoladnega nadeva, drugi biskvit, nadev za obmazovanje, sadni nadev, tretji biskvit, drugi del čokoladnega nadeva in na koncu četrti biskvit. Torto namažemo z nadevom za obmazovanje, preostanek pa vlijemo v vrečko za okraševanje z zvezdastim nastavkom. Torto za 30 minut odložimo v hladilnik, da se ohladi.
9. Korak
V tem času pripravimo glazuro. Sladko smetano zavremo, odstavimo z ognja in ji dodamo nalomljeno čokolado. Počakamo minuto ali dve, nato pa premešamo, da dobimo popolnoma gladko glazuro. Glazuro ohladimo na sobno temperaturo in z njo prelijemo ohlajeno torto. Ko se glazura strdi, okrasimo torto z nadevom, ki smo ga vlili v vrečko za okraševanje in Plazma Čoko.
10. Korak
Vaša sladica je pripravljena!

Avtor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise