Torta z ganašem in piškoti Plazma
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 30 minut + 2 ur za hlajenje
Porcija: 6
Težavnost:
Sestavine:
150 g piškotov Plazma
50 g Mlete Plazm
200 g sesekljanih orehov
200 g suhih marelic
270 ml sladke smetane
300 g temne čokolade s 70 % kakava
Okrasitev:
sladka smetana
sveže jagode
piškoti Plazma
1. Korak
Model premera 18 cm z odstranljivim dnom obložimo s prozorno folijo.
2. Korak
Suhe marelice narežemo na koščke.
3. Korak
V večjo skledo nalomimo piškote Plazma in dodamo Mleto Plazmo, sesekljane orehe in sesekljane suhe marelice.
4. Korak
Sladko smetano vlijemo v kozico in jo segrejemo na zmernem ognju do točke vretja (ne sme zavreti). Sladki smetani dodamo nalomljeno čokolado in maslo ter odstavimo z ognja, počakamo nekaj minut in nato premešamo. Dobljeno zmes dodamo v skledo s trdimi sestavinami, vse dobro premešamo in vlijemo v pripravljen model.
5. Korak
Model postavimo čez noč v hladilnik. Ko je torta strjena, jo vzamemo iz modela in okrasimo s stepeno smetano, piškoti Plazma in svežimi jagodami.
6. Korak
Vaša torta je pripravljena!
Avtor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise