Torta z ganašem in piškoti Plazma
Torte

Torta z ganašem in piškoti Plazma

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 30 minut + 2 ur za hlajenje

Porcija slika Porcija: 6

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

150 g piškotov Plazma

50 g Mlete Plazm

200 g sesekljanih orehov

200 g suhih marelic

270 ml sladke smetane

300 g temne čokolade s 70 % kakava

Okrasitev:

sladka smetana

sveže jagode

piškoti Plazma

1. Korak

Model premera 18 cm z odstranljivim dnom obložimo s prozorno folijo.

2. Korak

Suhe marelice narežemo na koščke.

3. Korak

V večjo skledo nalomimo piškote Plazma in dodamo Mleto Plazmo, sesekljane orehe in sesekljane suhe marelice.

4. Korak

Sladko smetano vlijemo v kozico in jo segrejemo na zmernem ognju do točke vretja (ne sme zavreti). Sladki smetani dodamo nalomljeno čokolado in maslo ter odstavimo z ognja, počakamo nekaj minut in nato premešamo. Dobljeno zmes dodamo v skledo s trdimi sestavinami, vse dobro premešamo in vlijemo v pripravljen model.

5. Korak

Model postavimo čez noč v hladilnik. Ko je torta strjena, jo vzamemo iz modela in okrasimo s stepeno smetano, piškoti Plazma in svežimi jagodami.

6. Korak

Vaša torta je pripravljena!

6 Korak

Avtor:

Ana V. Đurđević/Prstohvat soli

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika