Ledeni breg
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 60 min.
Porcija: 10
Težavnost:
Sestavine:
300 g Plazme
200 ml mleka za namakanje piškotov
Nadev:
800 ml mleka
3 vaniljevi pudingi
150 g sladkorja
2 vrečki vaniljevega sladkorja
120 g masla/margarine
150 g bele čokolade za kuhanje
približno 200 g malin
Okrasitev:
200 ml sladke smetane
1. Korak
Pudinge zmešamo s 150 ml hladnega mleka, preostalo mleko skupaj s sladkorjem zavremo na štedilniku.
2. Korak
Ko mleko zavre, vlijemo premešan puding in kuhamo (ves čas mešamo), dokler se ne zgosti. Površino pudinga prekrijemo z živilsko folijo in pustimo, da se shladi.
3. Korak
V ohlajen puding zmešamo maslo sobne temperature, nato pa dodamo belo čokolado, stopljeno na pari. Oblikujemo prvo plast brda iz 4 X 4 piškotov Plazma, namočene v mleko (pazimo, da jih ne namočimo preveč). Potem premažemo z delom nadeva in po celotni površini razporedimo in vtisnemo polovico malin.
4. Korak
Naslednja plast so namočeni piškoti Plazma, 3 X 4, spet nadev in maline, nato vse ponovimo z 2 X 4 in na koncu 1 X 4 (na koncu brez malin).
5. Korak
Sladico okrasimo s stepeno sladko smetano in pustimo v hladilniku najmanj 6 ur, preden postrežemo.
6. Korak
Vaša sladica je pripravljena!
Avtor:
Plazma
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise