Čokoladni tartufi s hrustljavo Plazmo
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 1 ura in 30 minut
Porcija: 10-ak
Težavnost:
Sestavine:
200 ml sladke smetane
200 g črne čokolade
30 g masla
200 g sladkorja
70 g Mlete Plazme
30 g kakava
1. Korak
Sladko smetano vlijte v kozico in jo postavite na štedilnik, da zavre. Umaknite iz ognja ter dodajte nasekljano čokolado in maslo. Pustite 5 minut.
2. Korak
Nato vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko in gosto zmes. Pustite, da se ohladi do sobne temperature.
3. Korak
Na peki papir nanesite tanko plast Mlete Plazme. Na nizkem ognju počasi topite sladkor, nato pa z njim prelijte Mleto Plazmo.
4. Korak
Dvigujte konce peki papirja, da bi se karameliziran sladkor povaljal v Mleti Plazmi. Pustite, da se sladkor strdi, nato pa ga nalomite na koščke, ki jih zmešate v mešalniku, da dobite obliko podobno bombonom.
5. Korak
Predhodno ohlajeni čokoladni zmesi dodajte koščke kandirane Plazme, premešajte in postavite v hladilnik, da se popolnoma ohladi.
6. Korak
Nato jih vzemite iz hladilnika in z žlico zajemajte lepljivo zmes, ki jo s pomočjo mokrih dlani formirate v majhne kroglice. Kroglice povaljajte v kakavu.
7. Korak
Vaša sladica je pripravljena!
Avtor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise