Čokoladni tartufi s hrustljavo Plazmo
Sladice

Čokoladni tartufi s hrustljavo Plazmo

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 1 ura in 30 minut

Porcija slika Porcija: 10-ak

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

200 ml sladke smetane

200 g črne čokolade

30 g masla

200 g sladkorja

70 g Mlete Plazme

30 g kakava

1. Korak

Sladko smetano vlijte v kozico in jo postavite na štedilnik, da zavre. Umaknite iz ognja ter dodajte nasekljano čokolado in maslo. Pustite 5 minut.

2. Korak

Nato vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko in gosto zmes. Pustite, da se ohladi do sobne temperature.

3. Korak

Na peki papir nanesite tanko plast Mlete Plazme. Na nizkem ognju počasi topite sladkor, nato pa z njim prelijte Mleto Plazmo.

4. Korak

Dvigujte konce peki papirja, da bi se karameliziran sladkor povaljal v Mleti Plazmi. Pustite, da se sladkor strdi, nato pa ga nalomite na koščke, ki jih zmešate v mešalniku, da dobite obliko podobno bombonom.

5. Korak

Predhodno ohlajeni čokoladni zmesi dodajte koščke kandirane Plazme, premešajte in postavite v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

6. Korak

Nato jih vzemite iz hladilnika in z žlico zajemajte lepljivo zmes, ki jo s pomočjo mokrih dlani formirate v majhne kroglice. Kroglice povaljajte v kakavu.

7. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

7 Korak

Avtor:

Milica Šumaković/Milin Kuvar

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika