
Buhteljčki s čokolado in Plazmo
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 1 h 45 min.
Porcija: 12
Težavnost:
Sestavine:
Testo:
300 ml mlačnega mleka
10 g suhega kvasa
1 jajce + 2 rumenjaka
5 žlic sladkorja
1 vaniljev sladkor
100 g masla
ščepec soli
naribana skorja limone po okusu
približno 700 g moke + 50 g stopljenega masla za premazovanje buhtljev pred peko
Nadev:
300 g lešnikov
120 g Mlete Plazme
1. Korak
Testo zgnetemo in pustimo 1 uro vzhajati v skledi, premazano s tenko plastjo masla. Skledo pokrijemo z živilsko folijo ali krpo.

2. Korak
Medtem ko testo vzhaja, pripravimo nadev, tako da pomešamo Plazmo in lešnikovo kremo.

3. Korak
Vzhajano testo razdelimo na krogle velikosti pomaranče in drugo za drugo razvlečemo na dlani in polnimo z nadevom po želji. Nadevamo lahko s pomočjo z dresirno vrečko in kovinskim nastavkom, tudi ko so pečeni.

4. Korak
Pekač mora biti namazan z maslom, kot tudi vsaka kroglica testa. Ko so vsi razporejeni v pekaču, pustimo vzhajati še približno 20 minut, nato pa pečemo 35–40 min v segreti pečici na 180 °C.

5. Korak
Ko so buhtlji pečeni, jih potrosimo s sladkorjem v prahu in okrasimo s kremo.

6. Korak
Vaša sladica je pripravljena!

Avtor:
Plazma

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise