Buhteljčki s čokolado in Plazmo
Sladice

Buhteljčki s čokolado in Plazmo

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 1 h 45 min.

Porcija slika Porcija: 12

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

Testo:

300 ml mlačnega mleka

10 g suhega kvasa

1 jajce + 2 rumenjaka

5 žlic sladkorja

1 vaniljev sladkor

100 g masla

ščepec soli

naribana skorja limone po okusu

približno 700 g moke + 50 g stopljenega masla za premazovanje buhtljev pred peko

Nadev:

300 g lešnikov

120 g Mlete Plazme

1. Korak

Testo zgnetemo in pustimo 1 uro vzhajati v skledi, premazano s tenko plastjo masla. Skledo pokrijemo z živilsko folijo ali krpo.

1 Korak

2. Korak

Medtem ko testo vzhaja, pripravimo nadev, tako da pomešamo Plazmo in lešnikovo kremo.

2 Korak

3. Korak

Vzhajano testo razdelimo na krogle velikosti pomaranče in drugo za drugo razvlečemo na dlani in polnimo z nadevom po želji. Nadevamo lahko s pomočjo z dresirno vrečko in kovinskim nastavkom, tudi ko so pečeni.

3 Korak

4. Korak

Pekač mora biti namazan z maslom, kot tudi vsaka kroglica testa. Ko so vsi razporejeni v pekaču, pustimo vzhajati še približno 20 minut, nato pa pečemo 35–40 min v segreti pečici na 180 °C.

4 Korak

5. Korak

Ko so buhtlji pečeni, jih potrosimo s sladkorjem v prahu in okrasimo s kremo.

5 Korak

6. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

6 Korak

Avtor:

Plazma

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika