Paris Brest
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 2 h
Porcija: 9
Težavnost:
Sestavine:
80 g masla
0,75 dl vode
0,75 dl mleka
ščepec soli
10 g sladkorja
20 g gladke moke
3 jajca velikosti M
Nadev:
120 g sladkorja
3 žlice vode
100 g oluščenih lešnikov
100 g mandljev
ščepec soli
4 rumenjaki
40 g jedilnega škroba
20 g sladkorja
5 dl mleka
1 žlička vaniljeve arome
200 g masla
100 g Mlete Plazme
1. Korak
Na papirju za peko narišemo 9 krogov premera 7 cm. Pečico segrejemo na 200 °C.
2. Korak
Maslo, vodo in mleko kuhamo na rahlem ognju. V zmes dodamo suhe sestavine, dobro premešamo in kuhamo na rahlem ognju približno minuto.
3. Korak
Zmes prelijemo v drugo posodo in hladimo deset minut (občasno premešamo, da se ne naredi skorjica).
4. Korak
Z nenehnim mešanjem (lahko tudi z mešalnikom) drugo za drugim dodajamo jajca.
5. Korak
Z nenehnim mešanjem (lahko tudi z mešalnikom) drugo za drugim dodajamo jajca.
6. Korak
Testene kroge pečemo v pečici, segreti na 200 °C, okoli 15 minut (da zrastejo in porjavijo), zmanjšamo temperaturo na 180 °C in pečemo 15 minut, nato jih sušimo na 150 °C še 10 minut. Pečice med peko ne odpiramo. Pečico ugasnemo, jo malce odpremo in pustimo toliko časa, da se testeni krogi ohladijo.
7. Korak
Medtem ko se testeni krogi hladijo, na srednjem ognju pražimo sladkor in vodo brez mešanja (kozico samo rahlo vrtimo), da sladkor dobi jantarno barvo.
8. Korak
Kozico odstavimo z ognja, dodamo lešnike, mandlje in sol ter premešamo. Zmes zlijemo na papir za peko in ohladimo.
9. Korak
Hladno zmes zmeljemo v mešalniku, da dobimo pasto.
10. Korak
Rumenjake, jedilni škrob, sladkor in malo hladnega mleka mešamo z mešalnikom, preostalo mleko pa zavremo.
11. Korak
Zavreto mleko ob nenehnem mešanju počasi vlivamo v zmes in kuhamo na rahlem ognju nekaj minut.
12. Korak
V ohlajeno kremo dodamo stepeno maslo, praline pasto in Mleto Plazmo.
13. Korak
Testene kroge prerežemo na pol, na spodnji del kroga nabrizgamo kremo in pokrijemo z zgornjim delom. Potresemo s sladkorjem v prahu.
14. Korak
Vaša sladica je pripravljena!
Avtor:
Mirjana Marčinko/Od slatkoga slađe
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise