Paris Brest
Sladice

Paris Brest

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 2 h

Porcija slika Porcija: 9

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

80 g masla

0,75 dl vode

0,75 dl mleka

ščepec soli

10 g sladkorja

20 g gladke moke

3 jajca velikosti M

 Nadev:

120 g sladkorja

3 žlice vode

100 g oluščenih lešnikov

100 g mandljev

ščepec soli

4 rumenjaki

40 g jedilnega škroba

20 g sladkorja

5 dl mleka

1 žlička vaniljeve arome

200 g masla

100 g Mlete Plazme

1. Korak

Na papirju za peko narišemo 9 krogov premera 7 cm. Pečico segrejemo na 200 °C.

1 Korak

2. Korak

Maslo, vodo in mleko kuhamo na rahlem ognju. V zmes dodamo suhe sestavine, dobro premešamo in kuhamo na rahlem ognju približno minuto.

2 Korak

3. Korak

Zmes prelijemo v drugo posodo in hladimo deset minut (občasno premešamo, da se ne naredi skorjica).

3 Korak

4. Korak

Z nenehnim mešanjem (lahko tudi z mešalnikom) drugo za drugim dodajamo jajca.

4 Korak

5. Korak

Z nenehnim mešanjem (lahko tudi z mešalnikom) drugo za drugim dodajamo jajca.

5 Korak

6. Korak

Testene kroge pečemo v pečici, segreti na 200 °C, okoli 15 minut (da zrastejo in porjavijo), zmanjšamo temperaturo na 180 °C in pečemo 15 minut, nato jih sušimo na 150 °C še 10 minut. Pečice med peko ne odpiramo. Pečico ugasnemo, jo malce odpremo in pustimo toliko časa, da se testeni krogi ohladijo.

6 Korak

7. Korak

Medtem ko se testeni krogi hladijo, na srednjem ognju pražimo sladkor in vodo brez mešanja (kozico samo rahlo vrtimo), da sladkor dobi jantarno barvo.

7 Korak

8. Korak

Kozico odstavimo z ognja, dodamo lešnike, mandlje in sol ter premešamo. Zmes zlijemo na papir za peko in ohladimo.

8 Korak

9. Korak

Hladno zmes zmeljemo v mešalniku, da dobimo pasto.

9 Korak

10. Korak

Rumenjake, jedilni škrob, sladkor in malo hladnega mleka mešamo z mešalnikom, preostalo mleko pa zavremo.

10 Korak

11. Korak

Zavreto mleko ob nenehnem mešanju počasi vlivamo v zmes in kuhamo na rahlem ognju nekaj minut.

11 Korak

12. Korak

V ohlajeno kremo dodamo stepeno maslo, praline pasto in Mleto Plazmo.

12 Korak

13. Korak

Testene kroge prerežemo na pol, na spodnji del kroga nabrizgamo kremo in pokrijemo z zgornjim delom. Potresemo s sladkorjem v prahu.

13 Korak

14. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

14 Korak

Avtor:

Mirjana Marčinko/Od slatkoga slađe

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika