Sladice

Schwarzwald Plazma kozarčki

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 1 ura + hlajenje

Porcija slika Porcija: 6

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

Drobljenec:

100 g Mletih keksov Plazma

50 g ovsenih kosmičev

20 g narezanih mandljev

15 g kakava

10 g sladkorja

40 g masla

žlička medu

 

Mousse iz temne čokolade:

100 g beljakov

100 g temne čokolade

100 g sladke smetane

Višnjev sok:

200 g zamrznjenih očiščenih višenj

50 g kristalnega sladkorja

1 zavitek vaniljevega sladkorja

30 ml vode

 

Potrebujete še: 

150 ml sladke smetane

Okrasitev:

Sveže ali zamrznjene višnje

koščki keksov Plazma

 

1. Korak

Vse sestavine za drobljenec dajte v mešalnik.

2. Korak

Mešajte, dokler zmes ne postane sipka.

3. Korak

Zmes prestavite na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite 10 minut na 180 °C. Pečen drobljenec naj se dobro ohladi.

4. Korak

Skuhajte višnje, vodo in sladkor.

5. Korak

Na pari raztopite čokolado.

6. Korak

Sladko smetano stepite do 60–70 %, da ne bo preveč čvrsta, in jo postavite na stran.

7. Korak

Stepite čvrst sneg iz beljakov, dodajte stopljeno čokolado in dobro premešajte.

8. Korak

Dodajte sladko smetano in premešajte, da se poveže.

9. Korak

Na dno kozarčka dajte dve žlički ohlajenega drobljenca.

10. Korak

Na drobljenec dajte žličko kuhanih višenj.

11. Korak

Čokoladni mousse naložite do dveh tretjin kozarčka.

12. Korak

Sladko smetano stepite ter jo dodajte prek čokoladnega nadeva.

13. Korak

Posujte s koščki keksov Plazma in dodajte nekaj svežih ali zamrznjenih višenj.

Avtor:

Plazma

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika