Schwarzwald Plazma kozarčki
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 1 ura + hlajenje
Porcija: 6
Težavnost:
Sestavine:
Drobljenec:
100 g Mletih keksov Plazma
50 g ovsenih kosmičev
20 g narezanih mandljev
15 g kakava
10 g sladkorja
40 g masla
žlička medu
Mousse iz temne čokolade:
100 g beljakov
100 g temne čokolade
100 g sladke smetane
Višnjev sok:
200 g zamrznjenih očiščenih višenj
50 g kristalnega sladkorja
1 zavitek vaniljevega sladkorja
30 ml vode
Potrebujete še:
150 ml sladke smetane
Okrasitev:
Sveže ali zamrznjene višnje
koščki keksov Plazma
1. Korak
Vse sestavine za drobljenec dajte v mešalnik.
2. Korak
Mešajte, dokler zmes ne postane sipka.
3. Korak
Zmes prestavite na pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite 10 minut na 180 °C. Pečen drobljenec naj se dobro ohladi.
4. Korak
Skuhajte višnje, vodo in sladkor.
5. Korak
Na pari raztopite čokolado.
6. Korak
Sladko smetano stepite do 60–70 %, da ne bo preveč čvrsta, in jo postavite na stran.
7. Korak
Stepite čvrst sneg iz beljakov, dodajte stopljeno čokolado in dobro premešajte.
8. Korak
Dodajte sladko smetano in premešajte, da se poveže.
9. Korak
Na dno kozarčka dajte dve žlički ohlajenega drobljenca.
10. Korak
Na drobljenec dajte žličko kuhanih višenj.
11. Korak
Čokoladni mousse naložite do dveh tretjin kozarčka.
12. Korak
Sladko smetano stepite ter jo dodajte prek čokoladnega nadeva.
13. Korak
Posujte s koščki keksov Plazma in dodajte nekaj svežih ali zamrznjenih višenj.
Avtor:
Plazma
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise