Košarice s Plazmo in ganašem z okusom mete
Sladice

Košarice s Plazmo in ganašem z okusom mete

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 30 min. + 1 h za hlajenje

Porcija slika Porcija: 6

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

200 g Mlete Plazme

75 g koruznih kosmičev

75 g grobo sesekljanih praženih lešnikov

150 g masla

4–5 žlic mleka

Nadev:

250 ml sladke smetane

200 g temne čokolade s 70 % kakava

20 g masla

1 žlička arome mete

Okrasitev:

listi sveže mete

1. Korak

Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča. Pekač za mafine premažemo z maslom. Pečico segrejemo na 180 °C.

2. Korak

V skledo zdrobimo koruzne kosmiče. Dodamo Mleto Plazmo in lešnike ter zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in mleko ter vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo homogeno zmes. Z zmesjo obložimo vdolbine na modelu in oblikujemo plitve košarice. Košarice za 10 minut postavimo v segreto pečico, nato jih vzamemo ven in pustimo, da se malo ohladijo. Po 10–15 minutah jih previdno vzamemo iz modela in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

3. Korak

Sladko smetano segrevamo v kozici skoraj do vretja (ne sme zavreti). Dodamo maslo in nalomljeno čokolado, odstavimo z ognja ter mešamo toliko časa, da se vse raztopi in poveže oziroma da dobimo gladko čokoladno zmes. Dodamo aromo mete in ponovno dobro premešamo. Ganaš malo ohladimo, nato ga vlijemo v košarice in pustimo, da se popolnoma strdi.

4. Korak

Košarice okrasimo z listi sveže mete.

5. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

5 Korak

Avtor:

Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika