Košarice s Plazmo in ganašem z okusom mete
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 30 min. + 1 h za hlajenje
Porcija: 6
Težavnost:
Sestavine:
200 g Mlete Plazme
75 g koruznih kosmičev
75 g grobo sesekljanih praženih lešnikov
150 g masla
4–5 žlic mleka
Nadev:
250 ml sladke smetane
200 g temne čokolade s 70 % kakava
20 g masla
1 žlička arome mete
Okrasitev:
listi sveže mete
1. Korak
Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča. Pekač za mafine premažemo z maslom. Pečico segrejemo na 180 °C.
2. Korak
V skledo zdrobimo koruzne kosmiče. Dodamo Mleto Plazmo in lešnike ter zmešamo. Dodamo zmehčano maslo in mleko ter vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo homogeno zmes. Z zmesjo obložimo vdolbine na modelu in oblikujemo plitve košarice. Košarice za 10 minut postavimo v segreto pečico, nato jih vzamemo ven in pustimo, da se malo ohladijo. Po 10–15 minutah jih previdno vzamemo iz modela in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
3. Korak
Sladko smetano segrevamo v kozici skoraj do vretja (ne sme zavreti). Dodamo maslo in nalomljeno čokolado, odstavimo z ognja ter mešamo toliko časa, da se vse raztopi in poveže oziroma da dobimo gladko čokoladno zmes. Dodamo aromo mete in ponovno dobro premešamo. Ganaš malo ohladimo, nato ga vlijemo v košarice in pustimo, da se popolnoma strdi.
4. Korak
Košarice okrasimo z listi sveže mete.
5. Korak
Vaša sladica je pripravljena!
Avtor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise