Cheesecake s kokosom, malinami in Plazmo
Sladice

Cheesecake s kokosom, malinami in Plazmo

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 30 min.

Porcija slika Porcija: 16

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

Podlaga:

160 g Mlete Plazme

40 g masla

3 žlice kokosovega mleka

Nadev:

300 g polnomastnega kremnega sira

200 g grškega jogurta

300 ml sladke smetane

150 g gostega dela kokosovega mleka ali kokosove kreme

6 žlic sladkorja v prahu

250 g svežih ali zamrznjenih malin

1 vrečka želatine

6 žlica hladne vode

Pa tudi:

50–100 g kokosa

150 g malin

100 g zdrobljene Plazme

1. Korak

Pripravimo okrogel pekač z odstranljivim dnom premera 25 cm. Dno obložimo s papirjem za peko.

2. Korak

Mleto Plazmo pomešamo s stopljenim maslom in tremi žlicami tekočega dela kokosovega mleka. Dobili bomo gosto, lepljivo zmes. Po potrebi dodamo še eno ali dve žlici tekočega dela kokosovega mleka, vendar pazimo, da zmes ni premehka. Zmes iz piškotov porazdelimo v pekač in vse skupaj damo v hladilnik. Medtem pripravimo nadev. mlijeka, ali pazite da masa ne bude premekana. Utapkajte sloj od keksa u pripremljeni kalup, pa stavite u frižider dok pripremate fil.

3. Korak

Maline pretlačimo in po želji precedimo (ta korak lahko tudi preskočimo).

4. Korak

Želatino prelijemo s hladno vodo in pustimo približno 15 minut, da nabrekne.

5. Korak

Sir zmešamo s sladkorjem v prahu, grškim jogurtom in gostim delom kokosovega mleka. Posebej stepemo sladko smetano v trd sneg. Smetano dodamo preostalim sestavinam, nato pa jo z lopatko premešamo, da dobimo gladko zmes. Nabreknjeno želatino stopimo na rahlem ognju, nato pa jo dodamo k nadevu in mešamo z mešalnikom na najnižji hitrosti.

6. Korak

Nadev razdelimo na tri dele. En del naj ostane bel, v drugega dodamo tretjino pretlačenih malin, v tretjega pa dve tretjini malin.

7. Korak

Po ohlajeni podlagi najprej razporedimo plast z največ malinami. Po njem razporedimo zdrobljene koščke Plazme. Nato plast z manj malin, nanjo pa razporedimo cele maline. Na koncu lepo namažemo in razporedimo belo plast. Po površini potresemo kokos, nato pa sladico postavimo v hladilnik za 5–6 ur, da se dobro strdi.

8. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

8 Korak

Avtor:

Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika