
Cheesecake s kokosom, malinami in Plazmo
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 30 min.
Porcija: 16
Težavnost:
Sestavine:
Podlaga:
160 g Mlete Plazme
40 g masla
3 žlice kokosovega mleka
Nadev:
300 g polnomastnega kremnega sira
200 g grškega jogurta
300 ml sladke smetane
150 g gostega dela kokosovega mleka ali kokosove kreme
6 žlic sladkorja v prahu
250 g svežih ali zamrznjenih malin
1 vrečka želatine
6 žlica hladne vode
Pa tudi:
50–100 g kokosa
150 g malin
100 g zdrobljene Plazme
1. Korak
Pripravimo okrogel pekač z odstranljivim dnom premera 25 cm. Dno obložimo s papirjem za peko.
2. Korak
Mleto Plazmo pomešamo s stopljenim maslom in tremi žlicami tekočega dela kokosovega mleka. Dobili bomo gosto, lepljivo zmes. Po potrebi dodamo še eno ali dve žlici tekočega dela kokosovega mleka, vendar pazimo, da zmes ni premehka. Zmes iz piškotov porazdelimo v pekač in vse skupaj damo v hladilnik. Medtem pripravimo nadev. mlijeka, ali pazite da masa ne bude premekana. Utapkajte sloj od keksa u pripremljeni kalup, pa stavite u frižider dok pripremate fil.
3. Korak
Maline pretlačimo in po želji precedimo (ta korak lahko tudi preskočimo).
4. Korak
Želatino prelijemo s hladno vodo in pustimo približno 15 minut, da nabrekne.
5. Korak
Sir zmešamo s sladkorjem v prahu, grškim jogurtom in gostim delom kokosovega mleka. Posebej stepemo sladko smetano v trd sneg. Smetano dodamo preostalim sestavinam, nato pa jo z lopatko premešamo, da dobimo gladko zmes. Nabreknjeno želatino stopimo na rahlem ognju, nato pa jo dodamo k nadevu in mešamo z mešalnikom na najnižji hitrosti.
6. Korak
Nadev razdelimo na tri dele. En del naj ostane bel, v drugega dodamo tretjino pretlačenih malin, v tretjega pa dve tretjini malin.
7. Korak
Po ohlajeni podlagi najprej razporedimo plast z največ malinami. Po njem razporedimo zdrobljene koščke Plazme. Nato plast z manj malin, nanjo pa razporedimo cele maline. Na koncu lepo namažemo in razporedimo belo plast. Po površini potresemo kokos, nato pa sladico postavimo v hladilnik za 5–6 ur, da se dobro strdi.
8. Korak
Vaša sladica je pripravljena!

Avtor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise