Padalci s Plazmo in orehi
Sladice

Padalci s Plazmo in orehi

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 1 h i 30 min. + 2–3 h za hlađenje

Porcija slika Porcija: 10

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

Padalci:

4 beljaki

200 g sladkorja

150 g mletih orehov

30 g Mlete Plazme

 

 

Nadev:

150 g bele čokolade

50 ml sladke smetane

1 žlica masla

 

1. Korak

Pečico segrejte na 120°C.

2. Korak

Beljake z mikserjem penasto stepajte in postopoma dodajajte sladkor. Miksajte dokler ne dobite čvrst beljakov sneg, nato pa dodajte mlete orehe in Mleto Plazmo ter vse skupaj nežno premešajte.

3. Korak

Dobljeno zmes vlijte v slaščičarsko brizgalko in kupčke zmesi iztisnite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Pazite, da kupčkov zmesi ne iztisnete pretesno skupaj, da se padalci pri peki ne sprimejo. Pekač postavite v ogreto pečico za 20-30 minut. Ko so padalci pečeni, jih vzemite iz pečice in jih pustite, da se popolnoma ohladijo.

4. Korak

V ločeno posodo nalomite čokolado in ji dodajte maslo. Sladko smetano vlijte v kozico in segrejte do vretja. Nato vročo sladko smetano prelijte čez čokolado in maslo. Počakajte minuto ali dve, nato vse skupaj dobro premešajte.

5. Korak

Dobljen nadev postavite v hladilnik za 2-3 ure, da se nadev popolnoma ohladi. Ko se nadev strdi in je pripravljen, z žlico ali brizgalko napolnite ohlajene padalce.

6. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

6 Korak

Avtor:

Ana Đurđević/ Prstohvat soli

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika