Sladice

Karamelna panakota

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 1 h + 3–4 h za hlajenje

Porcija slika Porcija: 4

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

10 g želatine

600 ml sladke smetane

2 žlici sladkorja

1 vaniljev strok

30 g Mlete Plazme

200 g sladkorja

200 ml sladke smetane

150 g masla

Okrasitev:

50 g piškotov Plazma

1. Korak

Želatino v skledi prelijemo s pol kozarca hladne vode in pustimo, da nabrekne.

2. Korak

Sladko smetano vlijemo v kozico skupaj s sladkorjem in vaniljevim strokom ter segrejemo na približno 40 stopinj. Odstavimo z ognja in dodamo želatino.

3. Korak

Polovico dobljene zmesi vlijemo v 4 kozarce, dodamo plast Mlete Plazme in po vrhu razporedimo preostalo zmes. Kozarce postavimo v hladilnik za 3–4 ure, da se zmes strdi.

4. Korak

Segrejemo sladko smetano. Na rahlem ognju raztopimo sladkor. Takoj ko se raztopi, odstavimo z ognja in ob nenehnem mešanju počasi dodajamo sladko smetano, da se ne naredijo grudice. Dodamo na majhne koščke narezano maslo in mešamo, da se vse poveže.

5. Korak

Prestavimo v drugo posodo in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.

6. Korak

Ohlajeno panakoto prelijemo s karamelo in okrasimo s piškoti Plazma.

Avtor:

Milica Šumaković/Milin Kuvar

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika