Karamelna panakota
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 1 h + 3–4 h za hlajenje
Porcija: 4
Težavnost:
Sestavine:
10 g želatine
600 ml sladke smetane
2 žlici sladkorja
1 vaniljev strok
30 g Mlete Plazme
200 g sladkorja
200 ml sladke smetane
150 g masla
Okrasitev:
50 g piškotov Plazma
1. Korak
Želatino v skledi prelijemo s pol kozarca hladne vode in pustimo, da nabrekne.
2. Korak
Sladko smetano vlijemo v kozico skupaj s sladkorjem in vaniljevim strokom ter segrejemo na približno 40 stopinj. Odstavimo z ognja in dodamo želatino.
3. Korak
Polovico dobljene zmesi vlijemo v 4 kozarce, dodamo plast Mlete Plazme in po vrhu razporedimo preostalo zmes. Kozarce postavimo v hladilnik za 3–4 ure, da se zmes strdi.
4. Korak
Segrejemo sladko smetano. Na rahlem ognju raztopimo sladkor. Takoj ko se raztopi, odstavimo z ognja in ob nenehnem mešanju počasi dodajamo sladko smetano, da se ne naredijo grudice. Dodamo na majhne koščke narezano maslo in mešamo, da se vse poveže.
5. Korak
Prestavimo v drugo posodo in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
6. Korak
Ohlajeno panakoto prelijemo s karamelo in okrasimo s piškoti Plazma.
Avtor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise