Čokoladni bananin kruh
Sladice

Čokoladni bananin kruh

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 45 min.

Porcija slika Porcija: 8

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

150 g Mlete Plazme

60 g rjavega sladkorja

30 g kakava v prahu

pol žličke sode bikarbone

polovica vrečke pecilnega praška

pol žličke cimeta

večji ščepec himalajske soli

3 zelo zrele banane

2 večji jajci

100 ml oljčnega olja

vaniljeva aroma

100 g čokoladnih kapljic (ali sesekljane temne čokolade)

2 banani, razrezani na polovico po dolžini (za okrasitev, izbirno)

Okrasitev:

sladka smetana

malo medu

Mleta Plazma

1. Korak

V eni skledi zmešamo vse suhe sestavine oz. Mleto Plazmo, sladkor, sodo, pecilni prašek, sol, kakav in cimet, v drugi pa pretlačimo tri banane, dodamo jajci, vaniljevo aromo in olje ter vse dobro premešamo.

2. Korak

Mokre sestavine dodamo suhim sestavinam, rahlo premešamo, dodamo čokoladne kapljice in zmes vlijemo v litoželezno ponev, ki smo jo predhodno namastili.

3. Korak

Na vrh položimo dve po dolžini prerezani banani.

4. Korak

Pečico segrejemo na 180 °C, vanjo postavimo ponev in pečemo približno 30 minut oz. da je zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit suh, pri tem pa ne upoštevamo raztopljene čokoladne kapljice.

5. Korak

Počakamo, da se torta malo ohladi, nato jo postrežemo s stepeno smetano, malo medu in Mleto Plazmo.

6. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

6 Korak

Avtor:

Olivera Senić / Ja u kuhinji

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika