Sladice

Plazma šarkelj

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 50 min.

Porcija slika Porcija: 8

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

2 jajci

160 g kristalnega sladkorja

300 g Mletih keksov Plazma

100 g mletih lešnikov

2 jabolki

150 ml olja

180 ml mleka

1 zavitek vaniljevega sladkorja

1/2 zavitka pecilnega praška

Glazura:

200 g mlečne čokolade

40 ml olja

 

1. Korak

Ločite rumenjake od beljakov.

2. Korak

Stepite beljake v čvrst sneg, dodajte sladkor, rumenjake, vaniljev sladkor, olje in pecilni prašek.

3. Korak

Jabolka olupite in jih naribajte ter jih dodajte v zmes in zmešajte z mešalnikom.

4. Korak

Dodajte še mlete lešnike in Mlete kekse Plazma.

5. Korak

Mešajte z mešalnikom in postopoma dodajajte mleko.

6. Korak

Model za šarkelj premažite z oljem.

7. Korak

Zmes nalijte v model in pecite približno 40 minut na 180 °C.

8. Korak

Šarkelj pustite v modelu, da se ohladi, nato ga prestavite na servirni pladenj.

9. Korak

Čokolado raztopite, dodajte olje za glazuro in z njo prelijte šarkelj.

10. Korak

Okrasite po želji z naribano čokolado in Mletimi keksi Plazma.

11. Korak

Vaš šarkelj je pripravljen!

Avtor:

Plazma

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika