Tiramisu s Plazmo in borovnicami
Sladice

Tiramisu s Plazmo in borovnicami

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 40 min.

Porcija slika Porcija: 6-8

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

KREMA:

500 ml sladke smetane

30 žlic sladkorja v prahu

500 g sira Maskarponeja

SIRUP:

300 g domačih borovnic (drobnih)

120 g sladkorja

60 ml hladne vode

3 žlice jedilnega škroba

PLAST IZ PIŠKOTOV

300 g Plazme

150 ml mleka

Okrasitev:

praženi lističi mandljev

1. Korak

Sladko smetano stepemo z mešalnikom. Dodamo sladkor in maskcarpone ter še malo stepamo, dokler maskcarpone ne postane kremast. Tako pripravljeno kremo postavimo v hladilnik, medtem pa pripravimo borovničev sirup.

2. Korak

Borovnice, sladkor in vodo zavremo na močnem ognju, nato pa ogenj zmanjšamo na najnižjo vrednost in pustimo kuhati še 20 minut.

3. Korak

V posodici z malo vode dobro razstopimo jedilni škrob, ki ga dodamo borovničevemu sirupu., Mešamo, dokler se sirup nekoliko ne zgosti, nato pa odstavimo z ognja, da se ohladi.

4. Korak

Mleko segrejemo in vanj pomočimo piškote Plazma, ki jih razporedimo po dnu pekača. Na piškote razporedimo prvo plast kreme in polovico borovničevega sirupa. Nato razporedimo še eno plast namočenih piškotov Plazma, čeznje prelijemo preostanek borovničevega sirupa in razporedimo drugo plast kreme.

5. Korak

Tiramisu potrosimo z mandljevimi lističi in do postrežbe pustimo v hladilniku.

6. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

6 Korak

Avtor:

Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika