
Tiramisu s Plazmo in borovnicami
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 40 min.
Porcija: 6-8
Težavnost:
Sestavine:
KREMA:
500 ml sladke smetane
30 žlic sladkorja v prahu
500 g sira Maskarponeja
SIRUP:
300 g domačih borovnic (drobnih)
120 g sladkorja
60 ml hladne vode
3 žlice jedilnega škroba
PLAST IZ PIŠKOTOV
300 g Plazme
150 ml mleka
Okrasitev:
praženi lističi mandljev
1. Korak
Sladko smetano stepemo z mešalnikom. Dodamo sladkor in maskcarpone ter še malo stepamo, dokler maskcarpone ne postane kremast. Tako pripravljeno kremo postavimo v hladilnik, medtem pa pripravimo borovničev sirup.
2. Korak
Borovnice, sladkor in vodo zavremo na močnem ognju, nato pa ogenj zmanjšamo na najnižjo vrednost in pustimo kuhati še 20 minut.
3. Korak
V posodici z malo vode dobro razstopimo jedilni škrob, ki ga dodamo borovničevemu sirupu., Mešamo, dokler se sirup nekoliko ne zgosti, nato pa odstavimo z ognja, da se ohladi.
4. Korak
Mleko segrejemo in vanj pomočimo piškote Plazma, ki jih razporedimo po dnu pekača. Na piškote razporedimo prvo plast kreme in polovico borovničevega sirupa. Nato razporedimo še eno plast namočenih piškotov Plazma, čeznje prelijemo preostanek borovničevega sirupa in razporedimo drugo plast kreme.
5. Korak
Tiramisu potrosimo z mandljevimi lističi in do postrežbe pustimo v hladilniku.
6. Korak
Vaša sladica je pripravljena!

Avtor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise