Sladice

Plazma rulada

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 60 minut + 3 ure hlajenje

Porcija slika Porcija: 8

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

Testo:

250 g beljakov

300 g kristalnega sladkorja

1 žlica jedilnega škroba

sok polovice limone 

Nadev:

300 g maskarponeja

250 g bele čokolade

350 g sladke smetane

150 g Mletih keksov Plazma

1. Korak

Za nadev belo čokolado raztopite v sladki smetani in pustite, da se vse dobro ohladi.

2. Korak

Za biskvit stepite beljake in med stepanjem dodajajte sladkor po žličkah. Mešajte, dokler se sladkor ne raztopi in nastane čvrst sneg.

3. Korak

Dodajte žličko jedilnega škroba in limonin sok ter pomešajte z lopatico.

4. Korak

Zmes za biskvit razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in pecite pol ure na 165 °C.

5. Korak

Ohlajeno čokolado zmešajte z mešalnikom, dodajte maskarpone in povežite z Mletimi keksi Plazma.

6. Korak

Pečen biskvit prestavite na krpo tako, da je zgornja plast obrnjena navzdol.

7. Korak

Odstranite papir za peko, počakajte nekaj minut in po vsej podlagi namažite nadev.

8. Korak

Zavijte v rulado in po želji okrasite.

9. Korak

Rulada naj bo pred postrežbo nekaj ur v hladilniku.

10. Korak

Vaš šarkelj je pripravljen!

Avtor:

Plazma

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika