Plazma semifreddo z vinsko višnjevim prelivom
Sladice

Plazma semifreddo z vinsko višnjevim prelivom

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 30 min. + 1-2 h za zamrzavanje i hlađenje

Porcija slika Porcija: 4

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

Semifreddo:

4 rumenjaki

2 jajci

100 g sladkorja

500 ml sladke smetane

100 g Mlete Plazme

75 g Plazme

100 g zmrznjenih višenj

50 g črne čokolade

 

 

 

Preliv:

200 g zmrznjenih višenj

100 g sladkorja

200 ml rdečega vina

½ žličke cimete

¼ žličke mletih klinčkov

1 zvezdasti janež

 

1 žlička gustina oz. koruzni škrob

 

1. Korak

Model pravokotne oblike in velikosti 30 x 11 cm obložite s prozorno folijo za živila. Za kuhanje na pari pripravite 2 posodi različnih premerov.

2. Korak

V posodo z večjim premerom nalijte vodo, na njo postavite posodo z manjšim premerom ter jo postavite na štedilnik, da voda zavre. V manjši posodi zmešajte rumenjake, cela jajca in sladkor ter jih med kuhanjem na pari neprestano mešajte 5-10 minut, dokler se zmes nekoliko ne zgosti in postane podobna redkejši kremi. Ko so jajca termično obdelana, odstavite kremo s pare, takoj pokrijte s prozorno folijo za živila in pustite, da se krema popolnoma ohladi.

3. Korak

Stepite sladko smetano, ji dodajte jajčno kremo in vse skupaj dobro premešajte. Tej zmesi dodajte Mleto Plazmo in vse skupaj ponovno premešajte. Plazmo nalomite na večje koščke in jo skupaj z višnjami in nasekljano črno čokolado dodajte v zmes. Vse skupaj narahlo premešajte, vlijte v model ter postavite v zmrzovalnik.

4. Korak

Vsakih 30 minut vzemite zmes iz zmrzovalnika in jo narahlo premešajte. V kolikor zmesi ne mešate, bodo vsi večji koški padli na dno modela. Model vrnite v zmrzovalnik, dokler semifreddo popolnoma ne zmrzne.

5. Korak

V prazno kozico dajte preostale višnje in sladkor. Dodajte vino in začimbe ter kozico postavite na tihi ogenj. Kuhajte približno 10 minut.

6. Korak

V ločeni posodici zmešajte gustin z malo vode in dobro premešajte, da ne nastanejo grudice. Nato gustin prelijte v kozico z višnjami.

7. Korak

Kuhajte še par minut oz. dokler se preliv ne zgosti, nato pa ga odmaknite s štedilnika in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi. Zamrznjen semifreddo vzemite iz modela, ga narežite na rezine ter prelijte s sadnim prelivom.

8. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

8 Korak

Avtor:

Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika