
Plazma semifreddo z vinsko višnjevim prelivom
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 30 min. + 1-2 h za zamrzavanje i hlađenje
Porcija: 4
Težavnost:
Sestavine:
Semifreddo:
4 rumenjaki
2 jajci
100 g sladkorja
500 ml sladke smetane
100 g Mlete Plazme
75 g Plazme
100 g zmrznjenih višenj
50 g črne čokolade
Preliv:
200 g zmrznjenih višenj
100 g sladkorja
200 ml rdečega vina
½ žličke cimete
¼ žličke mletih klinčkov
1 zvezdasti janež
1 žlička gustina oz. koruzni škrob
1. Korak
Model pravokotne oblike in velikosti 30 x 11 cm obložite s prozorno folijo za živila. Za kuhanje na pari pripravite 2 posodi različnih premerov.
2. Korak
V posodo z večjim premerom nalijte vodo, na njo postavite posodo z manjšim premerom ter jo postavite na štedilnik, da voda zavre. V manjši posodi zmešajte rumenjake, cela jajca in sladkor ter jih med kuhanjem na pari neprestano mešajte 5-10 minut, dokler se zmes nekoliko ne zgosti in postane podobna redkejši kremi. Ko so jajca termično obdelana, odstavite kremo s pare, takoj pokrijte s prozorno folijo za živila in pustite, da se krema popolnoma ohladi.
3. Korak
Stepite sladko smetano, ji dodajte jajčno kremo in vse skupaj dobro premešajte. Tej zmesi dodajte Mleto Plazmo in vse skupaj ponovno premešajte. Plazmo nalomite na večje koščke in jo skupaj z višnjami in nasekljano črno čokolado dodajte v zmes. Vse skupaj narahlo premešajte, vlijte v model ter postavite v zmrzovalnik.
4. Korak
Vsakih 30 minut vzemite zmes iz zmrzovalnika in jo narahlo premešajte. V kolikor zmesi ne mešate, bodo vsi večji koški padli na dno modela. Model vrnite v zmrzovalnik, dokler semifreddo popolnoma ne zmrzne.
5. Korak
V prazno kozico dajte preostale višnje in sladkor. Dodajte vino in začimbe ter kozico postavite na tihi ogenj. Kuhajte približno 10 minut.
6. Korak
V ločeni posodici zmešajte gustin z malo vode in dobro premešajte, da ne nastanejo grudice. Nato gustin prelijte v kozico z višnjami.
7. Korak
Kuhajte še par minut oz. dokler se preliv ne zgosti, nato pa ga odmaknite s štedilnika in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi. Zamrznjen semifreddo vzemite iz modela, ga narežite na rezine ter prelijte s sadnim prelivom.
8. Korak
Vaša sladica je pripravljena!

Avtor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise