
Plazma pecivo s sadjem in hrustljavim posipom
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 90 min.
Porcija: 12-15 komada
Težavnost:
Sestavine:
BISKVIT
220 g moke
30 g mlete Plazme
ščepec soli
1 žlička pecilnega praška
2 jajci
100 ml olja
1 žlica kokosovega olja, za aromo
250 ml jogurta
150 g sladkorja
SADNA PLAST
300 g zmrznjenega sadja (maline ali mešanica jagodastega sadja)
1 zravnana žlica moke
HRUSTLJAVI POSIP
3 žlice moke
3 žlice mlete Plazme
2 žlice rjavega sladkorja
60 g hladnega masla
1. Korak
Segrejte pečico na 180 °C. Dno pekača obložite s papirjem za peko, stene pa namažite z maslom. V primeru ognjevzdržne posode, papirja za peko ne potrebujete.
2. Korak
Za posip pomešajte moko, mleto Plazmo, rjavi sladkor in maslo. Maslo z rokami združite s suhimi sestavinami, tako da dobite grudice velikosti graha. Pustite v hladilniku, medtem ko pripravljate biksvit.
3. Korak
Zmešajte zmrznjeno sadje z žlico moke in dajte na stran.
4. Korak
Zmešajte zmrznjeno sadje z žlico moke in dajte na stran. V eni posodi pomešajte suhe sestavine: moko, mleto Plazmo, sol in pecilni prašek. V drugi posodi premešajte jajca, olje, kokosovo olje, jogurt in sladkor ter vse dobro združite z metlico za stepanje ali mešalnikom.
5. Korak
Dodajte k suhim sestavinam in vse dobro premešajte. Dobljeno zmes vlijte v pripravljen pekač, enakomerno jo razporedite in zravnajte. Nato razporedite zmrznjeno sadje in dodajte hrustljavi posip
6. Korak
Pecite okoli trideset minut. Najbolje je da opravite test z zobotrebcem: v sredino peciva zabodite zobotrebec in ga izvlecite – če je čist, je pecivo pečeno.
7. Korak
Vaša sladica je pripravljena!

Avtor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise