Plazmačinke
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 60 min.
Porcija: 15
Težavnost:
Sestavine:
Palačinke:
5 jajc
270 ml mleka
50 ml gazirane vode
30 ml olja
140 g moke
40 g Mlete Plazme
Nadev:
300 g bele čokolade
375 ml tekoče sladke smetane + 500 ml stepene sladke smetane
200 g Mlete Plazme
Dve žlici jagodne marmelade
Dve žlici borovničeve marmelade
Dve žlici malinine marmelade
Okrasitev:
Sveže maline, borovnice in jagode
Mleta Plazma
1. Korak
Jajca najprej razžvrkljajte z metlico, nato pa dodajte mleko in gazirano vodo.
2. Korak
Dodajte moko in Mleto Plazmo ter nadaljujte z mešanjem, dokler ne dobite mase brez grudic. Na koncu dodajte še olje.
3. Korak
Mešajte dokler ne dobite popolnoma enotne mase.
4. Korak
Ponev dobro segrejte in specite palačinke premera 15 cm.
5. Korak
Belo čokolado nalomite na majhne koščke.
6. Korak
Zavrite 375 ml sladke smetane in jo prelijte čez čokolado.
7. Korak
Mešajte toliko časa, da se čokolada popolnoma stopi, nato pa pustite ganache, da se ohladi na sobno temperaturo.
8. Korak
Stepeni smetani dodajte Mleto Plazmo in ohlajen ganache.
9. Korak
Dobro premešajte in doblejno maso razdelite na tri enake dele.
10. Korak
V prvi del dodajte jagodno marmelado, v drugi del borovničevo, v tretji pa malinino in vse tri dobro premešajte, da ne bo grudic.
11. Korak
Ohlajene palačinke premažite z nadevom in jih poklopite brez rolanja.
12. Korak
Postopek ponavljajte toliko časa, da porabite vse palačinke in nadev.
13. Korak
Palačinke dekorirajte s svežim sadjem, glede na to s katerim nadevom so polnjene.
14. Korak
Posipajte z Mleto Plazmo in uživajte.
Avtor:
Plazma
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise