Zvezdice cake pops s piškoti Plazma
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 30 minut + 30 min. zamrzovanje
Porcija: 20
Težavnost:
Sestavine:
Sestavine:
300 g Mlete Plazme
100 g zmehčanega masla
100 ml pomarančnega soka
50 g čokolade
50 g praženih lešnikov
Glazura:
200 g temne čokolade
5 žlic olja
1. Korak
V skledi zmešamo Mleto Plazmo in drobno sesekljane pražene lešnike. Čokolado stopimo na pari in jo skupaj z zmehčanim maslom ter pomarančnim sokom dodamo k Mleti Plazmi. Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo lepljivo, enotno zmes.
2. Korak
Na papir za peko razporedimo zmes, debeline od 8 mm do 1 cm. Za približno 20 minut jo postavimo v zamrzovalnik, da se ohladi in začne strjevati. Po 20 minutah jo vzamemo iz zamrzovalnika in z majhnim modelčkom izrežemo zvezdice (če se zmes še ni začela strjevati, je možno, da se bo prijemala za modelček in oblika ne bo obstojna). Zvezdice razporedimo na papir za peko, nato pa jih za približno 10 minut znova postavimo v zamrzovalnik. Iz preostale zmesi lahko oblikujemo kroglice ali pa jo, ko se zmehča, pregnetemo in damo nazaj v zamrzovalnik, nakar izrežemo zvezdice.
3. Korak
Medtem ko so zvezdice v zamrzovalniku, na pari ali zelo nizki temperaturi raztopimo čokolado z oljem in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Pripravimo palčke za cake pops in mehak kos stiropora, v katerega bomo zapičili sladico na palčki.
4. Korak
Zamrznjene zvezdice vzamemo iz zamrzovalnika. Palčko pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa v strjeno zvezdico. Če opazimo, da so se zvezdice zmehčale, jih, ko so vse na palčkah, postavimo nazaj v zamrzovalnik.
5. Korak
Strjene zvezdice na palčki z vseh strani pomočimo v stopljeno čokolado, drugi konec palčke pa takoj zapičimo v pripravljen stiropor, da se čokolada strdi. Dokler je čokolada še mehka, jo po želji okrasimo.
6. Korak
Vaša sladica je pripravljena!
Avtor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise