Čoko-karamelna listnata sladica
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 50 min.
Porcija: 20
Težavnost:
Sestavine:
1 pakiranje oblatov za Rosen torto
400 g sladkorja
500 ml vode
100 g čokolade
430 g Mlete Postne Plazme
250 g margarine
Glazura:
150 g čokolade
60 ml olja
1. Korak
Sladkor stopimo na rahlem ognju, pazimo, da se ne zažge, previdno nadzorujemo. Mora imeti svetlo rjavo barvo. Nato vlijemo vodo in pustimo, da se sladkor stopi. Najprej se strdi, nato pa se lepo vse skupaj stopi.
2. Korak
Ko zavre, dodamo čokolado in margarino ter mešamo, dokler se ne raztopi. Tako dobimo postno čoko-karamelo.
3. Korak
Dodamo Mleto Postno Plazmo in vse združimo z mešanjem. Pustimo v hladilniku, da se ohladi, zgosti in postane kremasto (okoli 35 minut).
4. Korak
Izmenično mažemo nadev na oblate, dokler ne porabimo celotnega nadeva.
5. Korak
Pustimo počivati, najbolje v hladilniku, nato pa nanesemo glazuro iz stopljene čokolade in olja.
6. Korak
Vaša sladica je pripravljena!
Avtor:
Plazma
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise