Vegan Kapri torta
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 1 h 30 min.
Porcija: 20
Težavnost:
Sestavine:
1 kg Postne Plazme
300 g čokolade za kuhanje
6 žlic olja
Nadev I:
1 l pomarančnega soka
3 vaniljevi pudingi
3 žlice sladkorja
200 g margarine
100 g sladkorja v prahu
Nadev II:
400 g zamrznjenih jagod
400 ml tople vode
2 jagodna pudinga
8 žlic sladkorja
50 g margarine
1. Korak
Zmešamo puding in sladkor z 200 ml soka, ostalo pa zavremo. Kuhamo, dokler ne zavre, in mešamo, dokler se ne zgosti. Umaknemo z ognja, prekrijemo s folijo in pustimo, da se ohladi.
2. Korak
V jagode dodamo 5 žlic sladkorja in 200 ml vode. Pustimo, da zavre, in zmešamo z ročnim mešalnikom ter pustimo še 2 minuti vreti na močnem ognju, ob občasnem mešanju.
3. Korak
Medtem zmešamo puding s preostalim sladkorjem in 200 ml vode in zakuhamo v malinovo ali jagodno kašo. Ko se zgosti, dodamo 50 g margarine in mešamo, dokler se ne stopi, nato umaknemo z ognja.
4. Korak
Medtem ko se nadeva hladita, razdelimo Postno Plazmo na 4 dele, stopimo čokolado z oljem, pomešamo, mora biti bolj redko, da se lažje maže na piškote Postna Plazma, in dovolj za vsaj 4 plasti. (Če se čokolada zgosti, jo spet segrejemo.)
5. Korak
Položimo prvo plast piškotov Postna Plazma v ustrezno obliko in premažemo s čokolado ter pustimo, da se strdi.
6. Korak
Penasto zmešamo 200 g margarine s sladkorjem v prahu, dodamo ohlajen puding s pomarančnim sokom in vse pomešamo.
7. Korak
Jagodni nadev zmešamo z mešalnikom in tako se spusti na delovno temperaturo.
8. Korak
Na Postno Plazmo namažemo pomarančni nadev, nato malinov in spet razporedimo piškote Postna Plazma ter premažemo s čokolado. Postopek ponavljamo, dokler ne zaključimo z zadnjo plastjo piškotov Postna Plazma, ki jo tudi premažemo s čokolado. Pustimo počivati čez noč, da Postna Plazma dobi idealno teksturo.
9. Korak
Vaša torta je pripravljena!
Avtor:
Plazma
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise