Cheesecake kolački
Pecivo in pite

Cheesecake kolački

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 35 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

250 g listnatega testa

100 g kremnega sira

1 žlica sladkorja v prahu

1 vaniljev sladkor

50 g jagodne marmelade

6 piškotov Plazma

1 jajce

50 ml mleka

1 žlica sladkorja

¼ žličke muškatnega oreščka

 

Nadev:

150 ml grškega jogurta

40 g Mlete Plazme

2 žlici mleka

drobno naribana pomarančna lupinica

1 žlička vaniljeve arome

Okrasitev:

sladkor v prahu

sveže sadje

1. Korak

Pečico segrejemo na 180 °C.

2. Korak

Listnato testo razvaljamo na velikost 30 x 40 cm in ga razdelimo na 12 enakih delov. Na sredino šestih delov razvaljanega testa nanesemo žličko kremnega sira in žličko marmelade.

3. Korak

V manjši skledi zmešamo jajce, mleko, sladkor in muškatni orešček. Piškote Plazma pomočimo v zmes jajca in mleka ter jih položimo na kremni sir in marmelado.

4. Korak

Čez nadev položimo drugi del testa in robove pritisnemo z vilicami, da se sprimejo. Ponovimo s preostalimi petimi piškoti Plazma.

5. Korak

Kolačke premažemo s preostalim jajcem in s konico noža plitvo zarežemo, da naredimo vzorec.

6. Korak

Pečemo 20 minut v segreti pečici.

7. Korak

Zmešamo grški jogurt, Mleto Plazmo, mleko, vaniljo in pomarančno lupinico ter skupaj s svežim sadjem postrežemo poleg hladnih kolačkov.

8. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

8 Korak

Avtor:

Milica Šumaković / Milin Kuvar

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika