Hruškov in robidov drobljenec s piškoti Plazma
Pecivo in pite

Hruškov in robidov drobljenec s piškoti Plazma

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 60 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

6 manjših hrušk

150 g svežih robid

naribana limonina lupina in sok 1/2 limone

3 žlice medu

100 g moke

1 žlička pecilnega praška

90 g Mlete Plazme

50 g masla

2 jajci

100 ml mleka

1. Korak

Pečico segrejemo na 200 °C. Hruške operemo, razpolovimo in jim odstranimo peške, nato vsako polovico narežemo na štiri rezine.

1 Korak

2. Korak

V srednje velik pekač damo hruške, robide, limonino lupino in limonin sok ter žlico medu. Vse skupaj dobro premešamo in pečemo v pečici 15 minut, da se hruške zmehčajo.

2 Korak

3. Korak

Medtem ko se sadje peče, pripravimo testo. V multipraktik damo moko, pecilni prašek in Mleto Plazmo. Na kratko premešamo, da se sestavine povežejo, nato dodamo na koščke narezano maslo in mešamo, da nastane drobljenec. Dodamo mleko, jajci in dve žlici medu ter mešamo, da dobimo homogeno zmes.

3 Korak

4. Korak

Pečeno sadje vzamemo iz pečice in tretjino sadja iz pekača odstranimo ter pustimo za pozneje. Testo enakomerno razporedimo po sadju v pekaču, nato pa po vrhu razporedimo tretjino sadja, ki smo ga pustili za pozneje. Pekač vrnemo v pečico in pečemo 30–35 minut, da testo dobi lepo zlatorjavo barvo.

4 Korak

5. Korak

Kolač postrežemo s sladoledom ali stepeno sladko smetano.

5 Korak

6. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

6 Korak

Avtor:

Zorica Lakonic/My pans and pots

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika