
Hruškov in robidov drobljenec s piškoti Plazma
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 60 min.
Porcija: 6
Težavnost:
Sestavine:
6 manjših hrušk
150 g svežih robid
naribana limonina lupina in sok 1/2 limone
3 žlice medu
100 g moke
1 žlička pecilnega praška
90 g Mlete Plazme
50 g masla
2 jajci
100 ml mleka
1. Korak
Pečico segrejemo na 200 °C. Hruške operemo, razpolovimo in jim odstranimo peške, nato vsako polovico narežemo na štiri rezine.

2. Korak
V srednje velik pekač damo hruške, robide, limonino lupino in limonin sok ter žlico medu. Vse skupaj dobro premešamo in pečemo v pečici 15 minut, da se hruške zmehčajo.

3. Korak
Medtem ko se sadje peče, pripravimo testo. V multipraktik damo moko, pecilni prašek in Mleto Plazmo. Na kratko premešamo, da se sestavine povežejo, nato dodamo na koščke narezano maslo in mešamo, da nastane drobljenec. Dodamo mleko, jajci in dve žlici medu ter mešamo, da dobimo homogeno zmes.

4. Korak
Pečeno sadje vzamemo iz pečice in tretjino sadja iz pekača odstranimo ter pustimo za pozneje. Testo enakomerno razporedimo po sadju v pekaču, nato pa po vrhu razporedimo tretjino sadja, ki smo ga pustili za pozneje. Pekač vrnemo v pečico in pečemo 30–35 minut, da testo dobi lepo zlatorjavo barvo.

5. Korak
Kolač postrežemo s sladoledom ali stepeno sladko smetano.

6. Korak
Vaša sladica je pripravljena!

Avtor:
Zorica Lakonic/My pans and pots

Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna


Podobni recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise