Plazma zavitek
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 85 min.
Porcija: 6
Težavnost:
Sestavine:
12 tankih listov listnatega testa
1 večje jajce
100 g Mlete Plazme
120 g praženih mandljev
100 g zmehčanega masla
100 g rjavega sladkorja
1 žlica pomarančnega soka (po izbiri)
100 g čokolade
100 g masla za premazovanje listov listnatega testa
1. Korak
Maslo za premazovanje listov listnatega testa raztopimo in pustimo, da se malo ohladi. Pečico segrejemo na 180 °C. Pripravimo okrogel pekač.
2. Korak
Mandlje sesekljamo v multipraktiku, dodamo Mleto Plazmo, zmehčano maslo, rjavi sladkor, jajce, pomarančni sok in vse dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. Če se nam zdi suha, dodamo še malo pomarančnega soka. Čokolado sesekljamo na drobne koščke in dodamo v nadev.
3. Korak
Najbolje je, da zavitek zvijamo na mizi, saj potrebujemo prostor za delo. Tri liste testa razporedimo drug na drugega, s krajšo stranjo proti sebi, tako da se prekrivajo 3–4 cm.
4. Korak
S čopičem jih premažemo s stopljenim maslom in nanje položimo nove tri liste testa, jih spet premažemo z maslom ter vse ponovimo še dvakrat.
5. Korak
Na tako razporejene liste razporedimo nadev. Nadev razporedimo na rob daljše strani, ki je bliže vam. Roke lahko malo zmočimo z vodo, da nadev lažje razporedimo in oblikujemo v tanek dolg svaljek.
6. Korak
Ko je nadev razporejen, zavitek zavijemo, nato ga previdno zvijemo v spiralo. Če slučajno kje poči, vzamemo dodaten list testa, odtrgamo del in ga zalepimo čez razpoko ter premažemo s stopljenim maslom.
7. Korak
Zavitek prestavimo na papir za peko in vse skupaj položimo v okrogel pekač. Zavitek z vseh strani dobro premažemo s stopljenim maslom. Postavimo ga v pečico za približno 25 minut, da dobi zlato barvo. Vzamemo ga iz pečice, pustimo, da se ohladi, narežemo in postrežemo.
8. Korak
Vaša sladica je pripravljena!
Avtor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise