Pecivo Zvezda
Pecivo in pite

Pecivo Zvezda

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 4 ure

Porcija slika Porcija: 12

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

400 g moke

50 g sladkorja + 1 žlica sladkorja za kvas

1 vaniljev sladkor

2 vrečki suhega kvasa

130 ml toplega mleka

2 jajci

50 g hladnega masla, narezanega na koščke

1 rumenjak za premazovanje

Nadev:

100 g zmehčanega masla

100 g Mlete Plazme

80 g rjavega sladkorja

1 žlička cimeta

100 g bele čokolade

1. Korak

V skledo za mešanje dodamo moko, sladkor in vaniljev sladkor. Suh kvas in žlico sladkorja prelijemo v skodelici s toplim mlekom. Premešamo, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo, da kvas začne delovati. Nato ga vlijemo v moko, dodamo jajci in zgnetemo testo (najbolje je, da testo gnetemo z mešalnikom in kavlji za testo). Ko dobimo kompaktno kepo testa, začnemo dodajati košček za koščkom maslo. Vsak nov košček dodamo, ko je prejšnji popolnoma združen s testom. Ko porabimo vso maslo, testo gnetemo, da je popolnoma gladko. Testo bo malo lepljivo, vendar takšno mora biti. Skledo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo na sobni temperaturi, da se testo podvoji, medtem pa pripravimo nadev.

2. Korak

Za nadev zmešamo zmehčano maslo, Mleto Plazmo, sladkor in cimet. Vse dobro premešamo, da dobimo gladko pasto. Belo čokolado narežemo na majhne koščke.

3. Korak

Pripravimo velik pekač in kos papirja za peko v velikosti pekača. Vzhajano testo prestavimo na pomokano površino. Razdelimo ga na štiri enake dele, lahko jih tudi stehtamo, da so enako težki.

4. Korak

Oblikujemo kepice in jih pustimo počivati približno 10 minut. Prvo kepo testa na pripravljenem papirju razvaljamo v krog premera približno 27 cm. Nastali krog namažemo z 1/3 nadeva in potresemo z 1/3 sesekljane bele čokolade. Drugo kepo testa na pomokani površini razvaljamo v krog enakega premera, ki ga položimo prek nadevanega kroga. Namažemo ga z drugo tretjino nadeva in potresemo s čokolado. Enako ponovimo s tretjo kepo testa, jo namažemo s preostalim nadevom in potrosimo s preostalo čokolado. Četrto kepo testa razvaljamo v krog, ki ga položimo prek zadnjega nadeva. Obod lepo zavihamo, po potrebi popravimo obliko kroga.

5. Korak

Zdaj oblikujemo zvezdo. Na sredino kroga postavimo skodelico premera približno 5 cm in z ostrim nožem testo okoli skodelice razdelimo na 16 delov/trakov. Vzamemo dva sosednja trakova in vsakega dvakrat zavrtimo okoli osi, vendar tako, da gre en trak v smeri urinega kazalca, drugi pa v nasprotni smeri. Zvita trakova povežemo na koncu in ustvarimo en krak zvezde. Vse to ponovimo s preostalimi trakovi. Ko je zvezda oblikovana, jo pustimo na toplem približno 30 minut oziroma toliko časa, da lepo vzhaja.

6. Korak

Medtem ko zvezda vzhaja, segrejemo pečico na 180 °C. Rumenjake stepemo in z njimi premažemo vzhajano zvezdo, nato jo damo peči. Pečemo približno 20–25 minut, da dobi zlato barvo. Počakamo, da se malo ohladi in postrežemo toplo. Po potrebi jo lahko posujemo s sladkorjem v prahu.

7. Korak

Vaša sladica je pripravljena!

7 Korak

Avtor:

Ana V. Đurđević/Prstohvat soli

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika