Jelena Dosković - Velikonočna čokoladna jajčka
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 45 min.
Porcija: 6
Težavnost:
Sestavine:
200 g mlečne čokolade
150 g mlečne čokolade
150 g sladke smetane
pest drobno nasekljanih jagod
60 g Mlete Plazme
1. Korak
Previdno stopite mlečno čokolado na pari ali v mikrovalovki s prekinitvami in mešanjem.
2. Korak
Ko se čokolada malo ohladi z njo premažite silikonski model, najprej v enem sloju in postavite v hladilnik (dovolj je par minut) nato pa še v drugem sloju.
3. Korak
Pripravite stepeni ganache nadev. Mlečno čokolado nalomite na kocke in jo prelijte z vročo sladko smetano. Počakajte par minut in dobro premešajte. Ohladite in postavite v hladilnik za par ur - najbolje bi bilo, da to naredite en dan preden bi želeli pripravljati jajčka. Ko se ganache popolnoma ohladi, ga stepite v kremni nadev.
4. Korak
Čokoladna jajčka previdno vzemite iz modela. Nadevajte jih z žličko Mlete Plazme, žličko drobno narezanih jagod in kremnim nadevom iz mlečne čokolade.
Avtor:
Jelena Dosković
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise