Praznične sladice

Balkanska domaćica - Plazma malina torta

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 1h + 4h za hlajenje

Porcija slika Porcija: 10

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

Biskvit:

12 beljakov

12 žlic sladkorja

150 g mletih orehov

3 žlic gladke moke

15 g pecilnega praška

Krema:

12 rumenjakov

10 žlic sladkorja

2 vanilijeva pudinga - 80 g

900 ml mleka

250 g masla ali margarine

100 g sladkorja v prahu

300 g Mlete Plazme

200 g kisle smetane

200 ml sladke smetane

Še: 600 g malin

Okrasitev:

180 g stepene sladke smetane

1. Korak

Najprej pripravite testo za biskvit. Stepajte 4 beljake s 4 žlicami sladkorja, toliko časa, da dobite čvrst sneg.

2. Korak

Dodajte orehe, moko in pecilni prašek ter previdno premešajte z lopatico. Maso vlijte v pekač s premerom 26 cm, ki ste ga predhodno obložili s papirjem za peko.

3. Korak

Postavite v pečico za 13-15 minut, ki ste jo segreli na 200 stopinj. Na isti način pripravite in specite še dva biskvita, da dobite 3 biskvite.

4. Korak

Stepite 12 rumenjakov z 10 žlicami sladkorja, 2 vrečkama vanilijevega pudinga in 100 ml mleka, da se lepo združi.

5. Korak

V kozico vlijte 700 ml mleka in postavite na štedilnik, da zavre. Ko zavre vlijte pripravljeno maso z rumenjaki in pudingom ter kuhajte dokler se ne zgosti. Ko je kuhano odstavite s štedilnika in prekrijte s folijo za živila. Pustite, da se ohladi do sobne temperature.

6. Korak

Stepite 250 g margarine z 100 g sladkorja v prahu in dodajte v predhodno skuhan puding. Dobro premešajte in dodajte 150 g Mlete Plazme. Vse skupaj stepite z mikserjem in tako je prvi nadev pripravljen.

7. Korak

Pripravite drugi nadev. Z mikserjem na kratko stepite 200 ml sladke smetane z 200 g kisle smetane. Dodajte 150 g Mlete Plazme in 100 ml mleka. Premešajte. Drugi nadev je pripravljen.

8. Korak

Na pladenj, na katerem boste sestavili torto postavite prvi biskvit. Nanj razporedite ⅓ prvega nadeva. Čez razporedite 300 g malin in premažite s polovico drugega nadeva. Nato dodajte drugi biskvit in ponovite postopek. Na koncu dodajte še 3 biskvit in torto premažite s preostankom nadeva. Torto postavite v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

9. Korak

Tortu staviti u frizider na hladjenje.

10. Korak

Stepite 180 g sladke smetane in okrasite torto po želji. Servirajte.

Avtor:

Balkanska domaćica

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika