Balkanska domaćica - Plazma malina torta
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 1h + 4h za hlajenje
Porcija: 10
Težavnost:
Sestavine:
Biskvit:
12 beljakov
12 žlic sladkorja
150 g mletih orehov
3 žlic gladke moke
15 g pecilnega praška
Krema:
12 rumenjakov
10 žlic sladkorja
2 vanilijeva pudinga - 80 g
900 ml mleka
250 g masla ali margarine
100 g sladkorja v prahu
300 g Mlete Plazme
200 g kisle smetane
200 ml sladke smetane
Še: 600 g malin
Okrasitev:
180 g stepene sladke smetane
1. Korak
Najprej pripravite testo za biskvit. Stepajte 4 beljake s 4 žlicami sladkorja, toliko časa, da dobite čvrst sneg.
2. Korak
Dodajte orehe, moko in pecilni prašek ter previdno premešajte z lopatico. Maso vlijte v pekač s premerom 26 cm, ki ste ga predhodno obložili s papirjem za peko.
3. Korak
Postavite v pečico za 13-15 minut, ki ste jo segreli na 200 stopinj. Na isti način pripravite in specite še dva biskvita, da dobite 3 biskvite.
4. Korak
Stepite 12 rumenjakov z 10 žlicami sladkorja, 2 vrečkama vanilijevega pudinga in 100 ml mleka, da se lepo združi.
5. Korak
V kozico vlijte 700 ml mleka in postavite na štedilnik, da zavre. Ko zavre vlijte pripravljeno maso z rumenjaki in pudingom ter kuhajte dokler se ne zgosti. Ko je kuhano odstavite s štedilnika in prekrijte s folijo za živila. Pustite, da se ohladi do sobne temperature.
6. Korak
Stepite 250 g margarine z 100 g sladkorja v prahu in dodajte v predhodno skuhan puding. Dobro premešajte in dodajte 150 g Mlete Plazme. Vse skupaj stepite z mikserjem in tako je prvi nadev pripravljen.
7. Korak
Pripravite drugi nadev. Z mikserjem na kratko stepite 200 ml sladke smetane z 200 g kisle smetane. Dodajte 150 g Mlete Plazme in 100 ml mleka. Premešajte. Drugi nadev je pripravljen.
8. Korak
Na pladenj, na katerem boste sestavili torto postavite prvi biskvit. Nanj razporedite ⅓ prvega nadeva. Čez razporedite 300 g malin in premažite s polovico drugega nadeva. Nato dodajte drugi biskvit in ponovite postopek. Na koncu dodajte še 3 biskvit in torto premažite s preostankom nadeva. Torto postavite v hladilnik, da se popolnoma ohladi.
9. Korak
Tortu staviti u frizider na hladjenje.
10. Korak
Stepite 180 g sladke smetane in okrasite torto po želji. Servirajte.
Avtor:
Balkanska domaćica
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise