Praznične sladice

Jelena Dosković - Jagodni tart z belo čokolado

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 30 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

200 g Mlete Plazme

100 g masla

100 ml mleka

200 g svežih jagod

250 g mascarpone sira

200 ml sladke smetane

200 g bele čokolade

 

1. Korak

Za podlago je potrebno združiti Mleto Plazmo, ohlajeno stopljeno maslo in mleko sobne temperature. Maso vtisnite na dno in robove modela, lepo razporedite in pustite v hladilniku dokler pripravljate jagode in nadev.

2. Korak

Jagode operite in jih dobro osušite. Prerežite jih na pol in jih razporedite po celotni površini podlage.

3. Korak

Nadev pripravite tako, da najprej kratko stepete mascarpone sir, mu dodate sladko smetano in nadaljujte s stepanjem. Pred koncem dodataje ohlajeno stopljeno belo čokolado. Premešajte in razporedite po jagodah.

4. Korak

Preden tart vzamete iz modela, ga pustite nekaj ur v hladilniku (prednost je, če uporabite model z ločenim dnom). Uživajte

Avtor:

Jelena Dosković

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika