Jelena Dosković - Jagodni tart z belo čokolado
Osnovne Informacije:
Čas priprave: 30 min.
Porcija: 6
Težavnost:
Sestavine:
200 g Mlete Plazme
100 g masla
100 ml mleka
200 g svežih jagod
250 g mascarpone sira
200 ml sladke smetane
200 g bele čokolade
1. Korak
Za podlago je potrebno združiti Mleto Plazmo, ohlajeno stopljeno maslo in mleko sobne temperature. Maso vtisnite na dno in robove modela, lepo razporedite in pustite v hladilniku dokler pripravljate jagode in nadev.
2. Korak
Jagode operite in jih dobro osušite. Prerežite jih na pol in jih razporedite po celotni površini podlage.
3. Korak
Nadev pripravite tako, da najprej kratko stepete mascarpone sir, mu dodate sladko smetano in nadaljujte s stepanjem. Pred koncem dodataje ohlajeno stopljeno belo čokolado. Premešajte in razporedite po jagodah.
4. Korak
Preden tart vzamete iz modela, ga pustite nekaj ur v hladilniku (prednost je, če uporabite model z ločenim dnom). Uživajte
Avtor:
Jelena Dosković
Ste poskusili ta recept?
Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna
Podobni recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obvestilo o zasebnosti | Kontakt | Created by Webtise