Praznične sladice

Marija Mazalin - Choco Plazma cheesecake

Shrani
Deli

Osnovne Informacije:

Čas priprave slika Čas priprave: 30-45 min.

Porcija slika Porcija: 10

Težavnost slika Težavnost: 0Težavnost slika 1Težavnost slika 2Težavnost slika 3Težavnost slika 4Težavnost slika

Sestavine:

Model s premerom 20cm. Navodila za večji model so v receptu.

 

Sestavine:

150g Mlete Plazme

2 zvrhani žlici sladkorja v prahu

1 žlica kakava

100g masla

Če je model večjega premera, podvojite sestavine za podlogo.

300g Plazme

600g kremnega sira

500g sladke smetane

200g bele čokoladae

150g tamne čokolade za kuhanje

 

Za model večjega premera ni potrebno povečati količine sestavin za kremo. Kolač bo nekoliko nižji oz. “normalne” višine.

1. Korak

Mleto Plazmo, sladkor v prahu, kakav in stopljeno maslo dobro premešajte z žlico.

2. Korak

V model (ali na podstavek za torte, na katerega postavite obod pekača za torte) postavite maso za podlogo, jo razporedite in jo odtisnite s pomočjo kozarca.

3. Korak

Cele Plazma piškote vtisnite ob rob podloge do notranjega roba modela, bodite previdni, da se piškoti ne zlomijo, ampak dovolj močni, da vodoravno stojijo v podlogi.

4. Korak

V globoki posodi (da ne šprica ven) stepite kremni sit in sladko smetano, samo do polovice teksture čvrstega snega in razdelite v dve posodi.

5. Korak

Stopite belo čokolado na pari ali v mikrovalovki, dodajte v prvo posodo s polovico kreme in na kratko premešajte.

6. Korak

Ko ste dodali čokoladi, miksajte dokler ne dobite željeno teksturo. Moja preferenca je tekstura med kremo in čvrstim snegom, podobno mousse-u. V vidu imejte, da se bo krema dodatno strdila v hladilniku.

7. Korak

Svetlo in temno kremo lahko razporedite eno čez drugo na podlogi, lahko pa naredite marmorni efekt, tako kot jaz.

8. Korak

Za marmorni efekt, izmenično s pomočjo žlice dodajajte svetlo in temno kremo čez podlogo. Nato s pomočjo noža naredite šare. Za model manjšega premera naredite to v dveh plasteh, za večji model pa v eni plasti.

9. Korak

Po želji pustite malo kreme za dekoriranje na vrhu, tako kot jaz s “solzami”. To storite tako, da kremo zajamete na vrh noža in povlečete po torti, da dobite izgled solz. To lahko storite izmenično z obema kremama. Lahko pa samo površinsko zgladite torto s preostankom obeh krem, po želji lahko posipate z Mleto Plazmo.

10. Korak

Torta se hladi vsaj 3 ure.

Avtor:

Marija Mazalin

Uživajte ob Plazmi slika

Ste poskusili ta recept?

Če je odgovor DA, slikajte sladico in označite @plazma_zvanicna ali uporabite #plazmascicarna

Plazma sladica slika
Ste poskusili ta recept?

Cene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavaca. Cene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Nekatere zgodbe so slajše, če so samo vaše!

Prijavite se na naš Newsletter in bodite na tekočem s Plazmaščičarna zgodbami, ki jih vsak teden pripravljamo samo za vas

Prijavite se na newsletter slika